Verkkovertaisohjaajat tukevat ja tarjoavat kokemustietoa Facebookissa

Epilepsialehti - Artikkeli

Verkkovertaisohjaajat ovat Epilepsialiiton kouluttamia vapaaehtoisia, joilla on kokemusta epilepsian kanssa elämisestä. Kokemuksen lisäksi he haluavat olla muiden epilepsiaa sairastavien ja heidän läheistensä tukena verkkoympäristössä.

Verkkovertaisohjaajat toimivat moderoijina Epilepsialiiton ylläpitämässä Epilepsian kanssa -vertaistukiryhmässä Facebookissa. Moderoijat huolehtivat siitä, että keskustelu pysyy asianmukaisena ja ohjaavat oikean tiedon äärelle.

Epilepsian kanssa -ryhmä on perustettu vuonna 2017. Se perustettiin, koska haluttiin tarjota vertaistukea, joka ei ole sidottu aikaan ja paikkaan. Ryhmä on suljettu ryhmä Facebookissa ja se on tarkoitettu kaikille epilepsiaa sairastaville ja läheisille. Ennen ryhmään hyväksymistä hakijan on luettava säännöt ryhmän etusivulta ja hyväksyttävä säännöt. Tällä hetkellä ryhmässä on jäseniä 1 700 ja keskustelu on aktiivista.

Viisi verkkovertaisohjaajamme kertoo, miten he ovat löytäneet vertaistuen ja millaista vapaaehtoistyö verkossa on. Tutustu verkkovertaisohjaajiimme!

Oletko kiinnostunut toimimaan moderaattorina Epilepsian kanssa -ryhmässä?

Me Epilepsialiitossa opastamme sinut mukaan Epilepsian kanssa -ryhmän moderaattoreiden tiimiin. Vapaaehtoisena toimivat moderaattorit huolehtivat muun muassa siitä, että keskustelu ryhmässä on ryhmän sääntöjen mukaista, tasavertaista ja kaikkia kunnioittavaa.

Moderaattorina sinun ei tarvitse olla vertainen eli epilepsiaa sairastava tai läheinen, vaan tärkeintä on, että sinulta löytyy kiinnostusta ohjata ryhmää verkkoympäristössä.

Tule mukaan kivaan joukkoomme!

Kysy lisää:
Tanja Vihriälä-Määttä, p. 040 095 4830, tanja.vihriala-maatta@epilepsia.fi

Mitä mieltä olet Epilepsialehdestä? – Vastaa lukijakyselyyn

Mielipiteesi on meille tärkeä. Käytämme vastauksia lehden kehittämiseen ja raportoimme vastausten avulla toiminnastamme rahoittajalle. Kyselyyn vastaaminen vie vain muutaman minuutin ja siihen vastataan nimettömästi. Kiitos vastauksistasi!

Lukijakyselyyn pääset vastaamaan tästä
  • Lehden numero: 2/2022
  • Teksti: koonnut Tanja Vihriälä-Määttä
  • Kuvat: Katjan, Lotta A:n, Lotta R:n, Ninan ja Sepon kotialbumit
  • Vertaistuki
  • Yhteisö

Mitä mieltä olet sivun sisällöstä?

Aiheeseen liittyvää