Yhdistykset tutuksi, käy peremmälle! – osa 4

Epilepsialehti - Artikkeli

Juttusarjan viimeisessä osassa kuusi epilepsiayhdistystä esittelee toimintaansa, kertoo tarinansa, hauskan muistonsa tai suosikkijuttunsa. Yhdistysten yhteystiedot ja lisätietoja yhdistysten toiminnasta löydät nettisivuiltamme.

Mellersta österbottens epilepsiförening rf: En liten men taggad förening

Vi är en tvåspråkig förening som har verksamhet i flera kommuner. Även om detta flera gånger sätter prov på vår kreativitet angående verksamheten, så försöker vi uppfylla våra medlemmars önskemål i mån av möjlighet och inom ramarna för vad budgeten tillåter.

Vår förening har verkat sedan 1987 och för närvarande har vi 140 medlemmar. Vår målsättning inom föreningen är att stöda epilepsisjuka och deras närstående att leva ett jämlikt liv med övriga i samhället. De två senaste åren har varit exceptionellt utmanande för oss, liksom även för andra föreningar. Nu ser det redan lite mer hoppfullt ut, och människorna vågar sig ut ur hemmen för att idka någon form av hobby.

Vi ordnar rekreation av olika slag, som på samma gång erbjuder tillfälle till stöd såväl för det fysiska som även för det psykiska välbefinnandet när man umgås tillsammans. Speciellt den månatliga återkommande bowlingen har varit en av våra mest populära verksamhetsformer. Inom vår förening finns det ju bowlare av mästarklass, som gärna delar med sig av bowlingens alla hemligheter till framgång. Årligen ordnar vi också resor, i sommar var vi på resa till Ohtakari. Vi erbjuder också sommarteater och konsertupplevelser för våra medlemmar.

Även om vi är en liten förening, så är vi ett glatt gäng som tillsammans verkar för allas bästa. Hjärtligt välkommen med att bekanta dig med vår verksamhet!

Motto: Dethär klarar vi!

  • Lehden numero: 4/2022
  • Teksti: Sami Karttunen, Ritva Tourunen, Tapani Reinikka ja Anja Sukanen, Tarja Strana, Leila Kiskonen, Sinikka Aittamäki ja Sirkku Laine, Marjut van der Kaay ja Gun-May Prest
  • Vertaistuki
  • Yhteisö

Mitä mieltä olet sivun sisällöstä?

Aiheeseen liittyvää