Epilepsialehden syksyn numero on julkaistu – vastaa lehden lukijakyselyyn

Uutinen

Epilepsialehden vuoden kolmas numero on juuri ilmestynyt! Painettu lehti on postitettu jäsenille ja voit tutustua Epilepsialehden verkkoversioon sivuillamme.

Painetun lehden lopusta löydät myös lukijakyselyn, jonka voit palauttaa meille maksutta tai voit vastata kyselyyn verkossa (linkki aukeaa uuteen ikkunaan). Jokainen palaute on meille arvokas, sillä teemme lehteä lukijoita varten. Kiitos vastauksistasi!

Kokemustarinoita ja tietoa

Epilepsialehden kolmannessa numerossa jaetaan jälleen kokemustarinoita ja tietoa elämästä epilepsian kanssa. Tällä kertaa lehdessä kokemuksistaan kertoo muun muassa kilpasoutaja Lee, jonka unelmana on osallistuminen olympialaisiin. Lee sairastui epilepsiaan 23-vuotiaana. Diagnoosin jälkeen hän joutui kiperän pohdinnan eteen. Pystyisikö rakasta lajia jatkamaan uudessa tilanteessa? Leen tarinan lisäksi löydät lehdestä monia muita kokemustarinoita. Kiitos jokaiselle kokemusten jakamisesta!

Syksyn numerossa kerrotaan myös Maailman terveysjärjestö WHOn kansainvälisestä toimintasuunnitelmasta, joka nostaa esiin epilepsiaa sairastavien tarpeet. Toimintasuunnitelman tavoitteena on epilepsian ja muiden neurologisten sairauksien ennaltaehkäisyn, diagnostiikan ja hoidon kehittäminen. Lisäksi ohjelman tavoitteena on sairastavien oikeuksien parantaminen ja stigman poistaminen. Voit lukea artikkelista, millainen rooli epilepsiayhteisöllä on tiedon jakajana, vertaistuen tarjoajana ja ennakkoluulojen poistajana.

Tuoreessa numerossa nostetaan esiin myös omaishoitajien hyvinvointi. Omaishoitajien on usein vaikeaa ottaa itselleen omaa aikaa. Voi olla rankkaa irrottautua edes hetkeksi läheisestä, jolle on niin kovin tärkeä. Omaishoitajaliiton kirjoittaman artikkelin lisäksi lehdessä kerrotaan työn ja omaishoidon yhdistämisestä kokemustarinan kautta.

Nuorten ammatillista kuntoutusta käsittelevässä artikkeli Kelan asiantuntijat kertovat, miten ammatillinen kuntoutus tukee nuorta matkalla kohti työelämää. ”Kun nuori tarvitsee tukea tulevaisuuden suunnitteluun, opinnot takkuavat ja arjen haasteet tuntuvat liian vaikeilta, hän voi ottaa yhteyttä Kelaan. Nuoren ammatillisen kuntoutuksen palvelut on tarkoitettu 16–29-vuotiaalle nuorelle, joka ei vielä ole löytänyt sopivaa opiskelualaa tai työpaikkaa”, Kelan suunnittelija kertoo artikkelissa.

Villasukat tuovat lämpöä syksyyn

Pirjo on suunnitellut epilepsiayhteisölle oman villasukkamallin, jota koristavat Epilepsialiiton logosta tutuksi tulleet vihreät liekit. Pirjo kertoo syksyn Epilepsialehdessä, miten idea villasukkiin syntyi ja miten sukkien tekemisessä voi päästä alkuun. Voit ladata villasukkaohjeen maksutta verkkokaupastamme (linkki aukeaa uuteen ikkunaan). Osallistu myös villasukkahaasteeseen ja jaa kuva kutomistasi sukista somessa. Tarkemmat ohjeet löydät artikkelista.

Lehden toimitus toivottaa mukavaa syksyä kaikille lukijoille!

  • Diagnostiikka ja hoito
  • Kokemustarina
  • Tutkimus
  • Vaikuttaminen
  • Yhteisö

Mitä mieltä olet sivun sisällöstä?

Aiheeseen liittyvää