Epilepsialehden teemana tutkimus ja harvinaiset epilepsiat

Uutinen

Epilepsialehden vuoden kolmas numero on ilmestynyt 9.6. ja se on postitettu jäsenille. Lisäksi voit lukea lehden verkossa näköislehtenä ja yksittäisinä artikkeleina verkkosivuillamme. Lisää uuden lehden yksittäisiä artikkeleita julkaisemme kesän aikana.

Lehden teemana on tällä kertaa tutkimus ja harvinaiset epilepsiat. Juuri ilmestyneessä numerossa kerrotaan muun muassa, miten harvinaista ja vaikeaa epilepsiaa tutkitaan aikuisilla. Lisäksi voit lukea lehdestä tutkimushankkeesta, jossa kehitetään tiedon käyttöä ja vahvistetaan jaettua päätöksentekoa terveydenhuollossa.

Epilepsian hoitamisessa tarvitaan monenlaisia ammattialaisia. Kesän numerossa kliinisen neurofysiologian lääkäri Maria Peltola kertoo lehden henkilökuvassa työstään ja siitä, miten hän kiinnostui jo opiskeluaikoina aivoista ja niiden toiminnasta.

Tuoreessa lehdessä on tuttuun tapaan myös vertainen tavattavissa ja tällä kertaa palstalla oman tarinansa kertoo 25-vuotias Matias. Lisäksi voit lukea Emman tarinan, jossa hän kertoo poikansa Ianin elämästä ja surun synkimmistä hetkistä.

Lehdestä löydät myös tietoa harvinaisepilepsiaa sairastaville ja läheisille tarjolla olevasta vertaistuesta sekä syksyn tapahtumia. Lisäksi lehdessä on omalla paikallaan Nuorten nurkka ja Perhepostia-kolumni sekä paljon muuta kiinnostavaa luettavaa.

Seuraava lehti ilmestyy 15.9. Syksyn numeron teemana on aivoterveys ja kognitiiviset haasteet.

Aurinkoista kesää kaikille lehden lukijoille!

  • Diagnostiikka ja hoito
  • Harvinaiset
  • Kokemustarina
  • Yhteisö

Mitä mieltä olet sivun sisällöstä?

Aiheeseen liittyvää