Epilepsialehden vuoden toinen numero on ilmestynyt

Uutinen

Epilepsialehti 2/2022 on ilmestynyt ja se on postitettu jäsenille. Vuoden toisen lehden teemana on epilepsia ja ikääntyminen.

Neurologian erikoislääkäri Salla Lamusuo kertoo lehdessä ikääntyneen epilepsiasta ja sen hoidosta. Lehdessä pureudutaan myös siihen, miten monisairastavuus pitäisi huomioida epilepsiaa sairastavan potilaan hoidossa. Aiheesta kirjoittaa neurologian erikoislääkäri Johanna Annunen.

Tuoreessa lehdessä käsitellään myös ikääntymistä ja mielen hyvinvointia. MIELI ry:n asiantuntija Sonja Maununaho kirjoittaa siitä, miten mielen voimavaroja kertyy ja kuluu vuosien karttuessa. Lisäksi löydät jutusta hyviä vinkkejä, mitä voi tehdä, jos maailmantilanne aiheuttaa huolta ja epävarmuutta. Numerossa pohditaan myös digitaitoja. ”Jokaisella on oikeus olla osallinen ja taitava digimaailmassa”, kirjoittaa vastaava suunnittelija Suvi Hiltunen Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto VALLI ry:stä.

Lehdessä jaetaan myös kokemuksia elämästä epilepsian kanssa. Tällä kertaa oman tarinansa kertovat Ritva ja Arja. Ritvan epilepsia alkoi aivoinfarktin seurauksena, kun hän oli noin 60-vuotias. Arjan elämässä epilepsia on ollut mukana enimmiltä osin järjestötyöstä käsin.

Lisäksi viisi verkkovertaisohjaajaamme avaavat lehdessä sitä, miten he ovat löytäneet vertaistuen ja millaista vapaaehtoistyö verkossa on. Epilepsiayhdistysten toiminnasta kertovan juttusarjan toisessa osassa esittäytyvät Päijät-Hämeen, Vakka-Suomen, Turun seudun, Vaasan seudun ja Pirkanmaan epilepsiayhdistykset. Tutustu yhdistyksiin, niissä toimiviin vapaaehtoisiin ja heidän tarinoihinsa.

Lehdestä löydät myös tavalliseen tapaan Perhepostia lasten vanhemmille ja Nuorten nurkan, jossa tällä kertaa nostetaan esiin nuorten ääni vaikuttamistyössä.

Nämä ja monta muuta artikkelia voit lukea juuri ilmestyneestä Epilepsialehdestä. Hyvää kesää ja mukavia lukuhetkiä!

Kuva: iStock.com/Mikko Lemola. Arkistokuva, kuvan henkilö on malli.

  • Diagnostiikka ja hoito
  • Hyvinvointi
  • Kokemustarina
  • Tutkimus
  • Vaikuttaminen
  • Vertaistuki
  • Yhteisö

Aiheeseen liittyvää