Epilepsialiitto on yksi Suomen dialogiteko 2021 -tunnustuksen saajista

Uutinen

Yhteistyössä ja yhdessä tekemisessä on voimaa, kun demokratiaa ja keskustelukulttuuria vahvistetaan. Erätauko-säätiö on myöntänyt Suomen dialogiteko 2021 -tunnustuksen yhteensä lähes seitsemällekymmenelle toimijalle demokratian vahvistamisesta. Epilepsialiitto on yksi tunnustuksen saajista.

Osallistuimme korona-aikaan Poikkeusajan dialogit -nimiseen kokonaisuuteen ja järjestimme Erätauko-keskustelun. Keskustelussa kerättiin ikääntyneiden epilepsiaa sairastavien ja läheisten kokemuksia koronatilanteen muuttamasta arjesta. Erätauko on keskustelumenetelmä, jonka avulla on mahdollista käydä tasavertaista ja rakentavaa keskustelua.

Demokratian, luottamuksen ja keskustelukulttuurin vahvistaminen on pitkäjänteistä työtä, kerrotaan Erätauko-säätiön uutisessa. Sitä voi tehdä monin eri tavoin. Dialogi ja esimerkiksi Erätauko-menetelmä on yksi tapa tarttua toimeen. Demokratiaa ei vahvisteta yksin ja erillään vaan yhdessä eteenpäin kulkien ja yhteistyötä tehden. Tärkeää on, että mahdollisimman moni tulisi halutessaan kuulluksi, kun yhteisistä, tärkeistä asioista puhutaan.

Lue lisää ja katso kaikki Suomen dialogiteko 2021 -tunnustuksen saajat (linkki aukeaa uuteen ikkunaan)

  • Vaikuttaminen
  • Yhteisö

Aiheeseen liittyvää