Kampanjaviikkomme lähestyy – osallistu ja jaa tietoa!

Uutinen

Epilepsialiitto kampanjoi yhdessä epilepsiayhdistysten ja Suomen Epilepsiaseuran kanssa 5.-12.2.2024. Kampanjassa kysymme: Osaatko auttaa? Epilepsiakohtauksen ensiapu on kansalaistaito, jonka jokainen voi oppia.

Osallistu kampanjaan, jotta yhä useampi suomalainen saa tietoa epilepsiakohtauksen ensiavusta. Osallistuminen on helppoa ja siihen on monta tapaa.

1. Ilmoittaudu Puhutaan epilepsiasta -webinaariin

Kampanjaviikkomme huipentuu Kansainvälisenä epilepsiapäivänä 12.2. Silloin järjestämme Puhutaan epilepsiasta -webinaarin kello 17–18.45. Webinaari tarjoaa tärkeää tietoa ja kokemuksia epilepsiasta, sen hyvästä hoidosta ja epilepsiakohtauksen ensiavusta.

Verkkotilaisuus on kaikille avoin ja maksuton – lämpimästi tervetuloa mukaan! Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu tästä.

Muistathan vinkata webinaarista myös kaikille kiinnostuneille. Jos haluat, voit koota saman ruudun ääreen läheisiäsi ja katsoa lähetystä yhdessä. Myös osa epilepsiayhdistyksistä järjestää eri puolilla Suomea etäkatsomoita. Katso tapahtumakalenteristamme järjestetäänkö paikkakunnallasi yhteistä etäkatsomoa ja tule mukaan.

2. Tee ensiaputesti ja haasta muita tekemään testi

Selvitä epilepsiakohtauksen ensiaputaitosi sivuiltamme löytyvällä nettitestillä. Samalla saat hyödyllistä tietoa, jolla voit auttaa kohtauksen saanutta. Ensiaputestiin pääset tästä.

Lisäksi voit haastaa esimerkiksi ystäväsi, työ- ja opiskelukaverisi, harrastusporukkasi tai someseuraajasi tekemään epilepsiakohtauksen ensiaputestin. Testiä on tehty viime vuosina tuhansia kertoja. Onnistummeko tänä vuonna yhdessä jakamaan testiä niin, että tavoitamme entistä suuremman joukon ihmisiä?

3. Jaa arvokasta tietoa ja kokemuksia

Jaa tietoa ja kokemuksia epilepsiasta ja sen ensiavusta ihmisille, joita tapaat arjessasi. Löydät kampanjasivun alalaidasta erilaisia viestintämateriaaleja, jotka ovat vapaasti käytettävissäsi.

Kampanjasivuillamme on linkkejä muun muassa ensiapuesitteisiin ja -videoihin. Lisäksi löydät sivulta valmiita kuvia ja viestejä, joita voit käyttää esimerkiksi somekanavissasi. Kun jaat tietoa ja kokemuksia somessa, käytä tunnisteita: #JokaSadas #EpilepsyDay

Tehdään yhdessä näkyvä kampanjaviikko! Kiitos, kun olet mukana.

Lisätietoja:

Elina Kelola

Vastaan Epilepsialiiton viestinnästä ja toimin Epilepsialehden toimitussihteerinä.

Piritta Selin

Vastaan järjestötoiminnan kehittämisestä sekä valtakunnallisesta vapaaehtois- ja vertaistoiminnasta. Toimin tietosuojavastaavana.

  • Vaikuttaminen
  • Yhteisö

Mitä mieltä olet sivun sisällöstä?

Aiheeseen liittyvää