Pieni ele -keräys tukee kotimaan vammaisia ja pitkäaikaissairaita

Uutinen

pieni ele -keräys kampanjoi 1.1.–28.1.2024 vammaisten ja pitkäaikaissairaiden hyväksi. Vaalikeräys alkaa 17.1. presidentinvaalien äänestyspaikoilla. Vapaaehtoiset lipasvahdit keräyslippaan kera tapaat omalla äänestyspaikallasi. Lahjoittaa voit kuitenkin jo nyt verkkomaksulla pieni eleen nettisivuilla (linkki aukeaa uuteen ikkunaan) tai MobilePay-sovelluksella lyhytnumeroon 64971.

Epilepsialiitto on mukana pieni ele -keräyksessä ja lahjoituksilla autetaan myös epilepsiaa sairastavia ympäri Suomen. Lahjoituksilla mahdollistetaan esimerkiksi monenlaisia vertaistukiryhmiä sekä virkistystoimintaa.

Lahjoita ja anna oma hyväntahdon ele

Lipasvahdit vaalipaikoilla ovat suurin osa itse vammaisia tai pitkäaikaissairaita. He huolehtivat vapaaehtoisina, että apua ja tukea on mahdollista saada muillekin. Jotkut ovat olleet mukana jo lapsesta asti oman vanhempansa kanssa. Näin he ovat olleet vuosikymmeniä osana pieni ele -vaalikeräyksen vapaaehtoisporukkaa.

”Olen 40 vuotta istunut kaikissa vaaleissa lippaan takana.” – Riitta, vapaaehtoinen lipasvahti

Keräyksen 117 vuoden historian aikana monelle lahjoittaminen on muodostunut perinteeksi. Lipasvahdit kertovat, kuinka tutut lahjoittajat palaavat keräyspisteelle aina uudelleen vuoden aikana keräämänsä kolikkopussin kanssa. Lahjoituksilla tuhannet vammaiset ja pitkäaikaissairaat ovat saaneet tukea – vertaistukea, apuvälineitä, opaskoiria, kuntoutusta, piristystä elämään ja paljon muuta.

”Tyhjensin possupankin tarkoituksella pienen eleen keräykseen ennakkoäänestyspaikalla.” – Lahjoittaja

pieni ele -vaalikeräys on 15 vammais- ja kansanterveysjärjestön välistä yhteistoimintaa. Järjestöjen paikallisyhdistykset toteuttavat keräyksen vapaaehtoisvoimin ympäri Suomen. Vapaaehtoisia on mukana toistakymmentä tuhatta. Äänestyspaikoilla tapahtuva keräys ja lahjoittaminen on ainutlaatuinen tapa antaa oma hyväntahdon ele.

Tutustu keräykseen pieni eleen nettisivuilla (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).

Lisätietoja

Tuuli Koskinen

Tuotan sisältöjä digikanaviimme, tuen yhteisöämme viestinnässä sekä suunnittelen ja kehitän varainhankintaamme.

  • Yhteisö

Mitä mieltä olet sivun sisällöstä?

Aiheeseen liittyvää