Tänään 8.2. vietetään Kansainvälistä epilepsiapäivää – osallistu kävellen ja somessa

Uutinen

Kansainvälistä epilepsiapäivää vietetään vuosittain aina helmikuun toisena maanantaina. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa epilepsiasta ja sen monimuotoisuudesta.

Tänä vuonna kampanjointi aloitettiin jo tammikuun alkupuolella, jolloin käynnistyi kansainvälinen 50 miljoonaa askelta -kampanja. Siinä on kerätty askelia jokaiselle epilepsiaa sairastavalle. Kampanjan tavoite, 50 miljoonaa askelta on ylitetty reilusti ja askelia on tänä aamuna kasassa huima määrä, yli 132 miljoonaa. Vielä ehdit osallistua kampanjan loppukiriin ja ilmoittaa askeleet osoitteessa: 50millionsteps.org

Kuvat välittävät tietoa ja kertovat tarinoita

Kansainvälinen epilepsiapäivä näkyy tänä vuonna erityisesti sosiaalisessa mediassa. 50 miljoonaa askelta -kampanja on innostanut ison joukon ihmisiä jakamaan omia askelkuviaan ja -videoitaan somessa. Löydät kuvia tunnisteella #50MiljoonaaAskelta #50MillionSteps #EpilepsyDay. Mukana on monta hienoa ja ilahduttavaa kuvaa myös Suomesta, ja toivottavasti näemme uusia kuvia vielä tämän päivän aikanakin. Lämmin kiitos kaikille kuvia jakaneille!

Lue lisää 50 miljoonaa askelta -kampanjasta ja Kansainvälisestä epilepsiapäivästä:

Kansainvälisen epilepsiapäivän tarkoituksena on epilepsiatiedon lisääminen. Epilepsialiitto kampanjoi päivän aikana yhdessä epilepsiayhdistysten sekä Suomen Epilepsiaseuran kanssa. Kampanjan taustalla vaikuttavat kansainväliset kattojärjestöt International Bureau for Epilepsy (IBE) ja International League Against Epilepsy (ILAE). Epilepsialiitto on yksi IBE:n jäsenjärjestöistä ja Suomen Epilepsiaseura yksi ILAE:n jäsenjärjestöistä. Kansainvälistä epilepsiapäivää on vietetty vuodesta 2005 alkaen.

Mitä mieltä olet sivun sisällöstä?