Tule mukaan vapaaehtoiseksi nuorten toimintaan!

Uutinen

Oletko kiinnostunut vapaaehtoistyöstä Epilepsialiiton nuorten toiminnassa? Tule mukaan Epilepsialiiton nuorten eli Finnish Epilepsy Warriorsien (FEW) toimintaryhmää 2022.

Kokoamme uuden toimintaryhmän, jonka tarkoituksena on kerätä yhteen vapaaehtoisia, jotka osallistuvat nuorten toiminnan suunnitteluun. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta tai osaamista vapaaehtoistoiminnasta – riittää, kun haluat toimia ja sinulla on intoa oppia! Vapaaehtoistyö on mahtava keino oppia uusia taitoja ja saada uusia kavereita. Saat myös vuoden lopussa halutessasi todistuksen vapaaehtoistoimintaan osallistumisesta.

Koko toimintaryhmän kesken tavataan 1-2 kertaa vuodessa etänä kokouksessa, jossa käymme läpi FEWin tulevia tapahtumia ja suunnitelmia. Toimintaryhmä koostuu Epilepsialiiton työntekijästä/työntekijöistä sekä vapaaehtoisista. Vapaaehtoisrooleja on erilaisia. Eri rooleissa olevien vapaaehtoisten kanssa tapaamme useammin pienryhmissä ja suunnittelemme ja teemme kunkin roolin tehtäviä.

Hae mukaan vuoden 2022 toimintaryhmään 31.1.2022 mennessä. Vapaaehtoistyöhön sitoudutaan vuodeksi kerrallaan.

Vapaaehtoisroolit

Sohvanurkkavastaava. Sohvanurkka järjestetään joka kuukauden ensimmäinen tiistai (heinäkuussa kesätauko) verkossa Teams-tapaamisena. Sohvanurkka on avoin kaikille 13-29-vuotiaille nuorille. Joka toinen kuukausi sohvanurkassa järjestetään teemakeskusteluja. Sohvanurkkavastaavat ovat liiton työntekijän ohella mukana sohvanurkkien teemojen suunnittelussa, tukevat sohvanurkassa tapahtuvia keskusteluja ja avustavat järjestämisessä.

Tapahtumavastaava. Järjestämme vuosittain 1-2 tapahtumaa nuorille eri puolella Suomea yhteistyössä paikallisen epilepsiayhdistyksen kanssa. Tapahtumavapaaehtoiset ovat mukana suunnittelemassa FEWin tapahtumia eri paikkakunnilla ja yhteyksissä paikallisyhdistyksiin sekä avustavat tapahtumajärjestelyissä.

Somevastaava. FEWin some-tilit kaipaavat piristystä ja tavoitteena on saada someen näkyvyyttä nuorten tapahtumista ja ajankohtaisista asioista. Somevastaavat päivittävät tapahtumatietoja ja kuvia someen sekä ottavat haltuun ajankohtaisia kiinnostavia asioita. Somevastaavana on mahdollisuus myös kehittää FEWin somekanavia!

Hae mukaan olemalla yhteydessä

Aida Mikkola

Kehitän ja tuen vapaaehtois- ja nuorten toimintaa. Vastaan valtakunnalliseen epilepsianeuvontaluuriin sekä kehitän ja osallistun vertaistuki-, ryhmä- ja kurssityöhön.

  • Nuoret
  • Vertaistuki
  • Yhteisö

Aiheeseen liittyvää