Vuoden ensimmäisen Epilepsialehden teemana nuorten itsenäistyminen ja asuminen

Uutinen

Epilepsialehti 1/2022 on ilmestynyt ja se on postitettu jäsenille. Vuoden ensimmäisessä numerossa pureudutaan muun muassa nuorten asumiseen. Löydät lehdestä juttukokonaisuuden, josta saat tietoa asumisesta ja voit lukea Nooran, Marin ja Matiaksen kokemuksia omaan kotiin muutosta ja erilaisista asumisen ratkaisuista. Lisäksi lehteen on tehty poimintoja sosiaaliturvaan tämän vuoden alussa tulleista muutoksista.

Kansainvälistä epilepsiapäivää vietetään tänä vuonna maanantaina 14.2. yli 130 maassa. Löydät lehdestä tietoa päivän vietosta ja kampanjoinnista. Tänä vuonna kysymme kampanjassamme: Osaatko auttaa? Olemme julkaisseet uuden ensiaputestin ja tehneet paljon erilaisia epilepsiakohtauksen ensiapuun liittyviä materiaaleja, joita voit jakaa vapaasti esimerkiksi somekanavissasi.  Osallistu kampanjaan!

Lisäksi tuoreessa lehdessä erikoispsykologi Miikka ja lapsi- ja perhetyön asiantuntijamme Susanna pohtivat unelmien ja unelmoinnin merkitystä. Lue, mitä he ajattelevat siitä, miksi unelmista kannattaa puhua ja mitä he ovat oppineet unelmista työnsä kautta. Myös Unelmia kohti -kurssillemme osallistuneet nuoret jakavat lehdessä unelmiaan ja miettivät tulevaisuutta. Nuorten nurkassa Emma kertoo omista kokemuksistaan ja pohtii, miten epilepsia on vaikuttanut hänen minäkuvaansa.

Jokaisessa Epilepsialehden tämän vuoden numerossa tutustutaan myös eri puolilla Suomea toimiviin epilepsiayhdistyksiin. Uudessa juttusarjassa yhdistykset kertovat tarinansa, hauskan muistonsa tai esittelevät muuten toimintaansa. Ensimmäisessä osassa tutustumme Etelä-Kymen, Uudenmaan, Lapin alueen, Etelä-Pohjanmaan ja Kuopion seudun epilepsiayhdistyksiin.

Löydät nämä ja monta muuta kiinnostavaa artikkelia lehdestämme.

Mukavia lukuhetkiä!

  • Diagnostiikka ja hoito
  • Nuoret
  • Tutkimus
  • Vaikuttaminen
  • Yhteisö

Aiheeseen liittyvää