Eduskuntavaalit ja pieni ele -keräys lähestyvät

Epilepsialehti - Artikkeli

Eduskuntavaaleissa valitaan eduskuntaan 200 kansanedustajaa joka neljäs vuosi. Eduskunta on Suomen ylin valtioelin, joka säätää lakeja ja päättää valtiontaloudesta. Eduskuntavaalien ennakkoäänestys järjestetään seuraavan kerran 22.–28.3. ja varsinainen vaalipäivä on 2.4.2023.

Eduskuntavaalien aikaan toteutuu pieni ele -keräys kotimaan vammaisten ja pitkäaikaissairaiden ihmisten hyväksi. Keräys tehdään 15 suomalaisen terveys- ja vammaisjärjestön yhteistyönä. Epilepsialiitto jäsenyhdistyksineen osallistuu lipaskeräykseen tuhansien muiden vapaaehtoisten kanssa. (Poliisihallituksen rahankeräyslupa RA/2020/814.)

Vuoden 2023 ensimmäisessä Epilepsialehdessä käsittelemme tarkemmin vaikuttamista eduskuntavaaleissa ja hyvinvointialueilla. Eduskuntavaaleissa nostamme esiin epilepsiaa sairastavien oikeudet yhteiskunnassa ja kansallisten hoitopolkujen merkityksen hyvän hoidon toteutumiseksi uusilla hyvinvointialueilla. Lue lisää helmikuussa 2023 ilmestyvästä Epilepsialehdestä.

Lipaskeräys koukuttaa – tule sinäkin mukaan

Pieni ele -keräyksellä on pitkä historia. Ensimmäinen vaalikeräys järjestettiin 1907 Werner Söderströmin johdolla tuberkuloosin vastustamiseksi. Siitä lähtien keräys on toteutunut vaalien aikaan äänestyspaikoilla. Toiminta perustuu hyväntekeväisyyteen ja on poliittisesti täysin sitoutumatonta.

Keräys järjestetään vapaaehtoisten lipaskerääjien voimin useilla paikkakunnilla eri puolin Suomea. Lahjoituksista 95 % tulee käteisenä äänestyspaikan keräyslippaisiin, joten lipaskerääjien vapaaehtoispanoksella on suuri merkitys keräyksen onnistumiselle. Olisitko sinä kiinnostunut antamaan vapaaehtoispanoksesi lipaskerääjänä paikkakuntasi äänestyspaikalla?

Vapaaehtoisena lipaskerääjänä

  • istut sisätiloissa lahjoituslippaan äärellä
  • kohtaat ihmisiä kasvokkain, samalla voit vaikka kutoa villasukkaa
  • voit osallistua sinulle sopivan ajan – tunnista useampaan tuntiin
  • tervehdit ja kiität lahjoittajia

Helppoa, mukavaa ja mielenkiintoista!

Lahjoitusten käyttö

Keräykseen osallistuvat järjestöt ja paikallisyhdistykset järjestävät lahjoitusten avulla muun muassa vertaistukea, apuvälineitä, virkistystä ja neuvontaa vammaisille ja pitkäaikaissairaille.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä lähimpään epilepsiayhdistykseesi. Yhteystiedot löydät nettisivuiltamme tai ilmoittaudu vapaaehtoiseksi lipaskerääjäksi pieni ele -keräyksen sivuilla (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).

  • Lehden numero: 4/2022
  • Kuvat: pieni ele ry
  • Diagnostiikka ja hoito
  • Hyvinvointi
  • Vaikuttaminen
  • Yhteisö

Artikkelin kirjoittajat

Paula Salminen Paula vastaa liiton neuvonnasta, kuntoutumiskurssityöstä, sosiaaliturva-asioista, edunvalvonnasta sekä kehittämistoiminnasta.
Virpi Tarkiainen Virpi vastaa Epilepsialiiton strategisesta johtamisesta, hallinnosta ja kehittämistoiminnasta liiton hallituksen linjausten mukaisesti. Hän toimii lisäksi Epilepsialehden päätoimittajana sekä vastaa sidosryhmäyhteistyöstä.

Mitä mieltä olet sivun sisällöstä?

Aiheeseen liittyvää