Kesäkisat rohkaisevat kokeilemaan eri liikuntalajeja

Epilepsialehti - Artikkeli

Epilepsialiiton perinteiset Kesäkisat järjestettiin kesäkuussa Helsingissä. Liikunta on tärkeä osa tapahtumaa ja eri lajeissa pääsee myös haastamaan itseään. Yhdessä vietetty aika vertaisten kanssa tekee tapahtumasta erityisen. Kisat järjestettiin tänä vuonna yhdessä Uudenmaan epilepsiayhdistyksen kanssa.

Päivään mahtui kisahenkeä, iloa ja yhdessäoloa. Kisat avasi paralympiavoittaja ja maailmanmestari Toni Piispanen. Toni on kaksinkertainen paralympiavoittaja pyörätuolikelauksen pikamatkoilla. Puheessaan Toni korosti liikunnan tärkeyttä ja sen tarjoamia mahdollisuuksia.

– Liikunnassa tulee säilyttää liikkumisen ilo ja tekemisen riemu unohtamatta sitä, että liikunta on myös väline kehittää omia taitojaan ja sitä kautta asettaa itseään myös terveellä tavalla haasteiden eteen, Toni kertoi avauspuheessaan.

Kaunis sää suosi Eläintarhan kentällä ja osallistuja eri lajeihin oli runsaasti. Keppihevospisteellä kisattiin nopeimpia aikoja ja lennokinheittopisteellä sai rakentaa oman lennokin. Lajeihin kuului tänäkin vuonna tutut kolmiottelu, 1 000 metrin kävely ja ruotsalaisviesti.

Uudenmaan epilepsiayhdistyksen jäsen Essi oli ensimmäistä kertaa Kesäkisoissa mukana. Vaikka taustalla on huonojakin kokemuksia kouluaikojen liikuntatunneilta, oli Essi innostuneena mukana kisojen eri lajeissa.

– Lähdin tänään mukaan ylittääkseni peruskouluaikaisia pelkojani. Muistan kauhulla pituushypyn, kuulantyönnön ja yleisurheilu- sekä juoksukisat. Niissä oli silloin jotenkin kovat paineet ja kotiin lähti sitten itku silmässä. Täällä on kuitenkin ihan erilainen tunnelma. On rento porukka, tapaa vertaisia ja ero on mieletön, Essi kertoo.

Ei kannata jäädä kotiin miettimään, että ei uskalla tai ei osaa.

Essi oli suunnitellut, että päivän aikana voi kokeilla rennosti eri lajeja, eikä murehtia tuloksista. Päivän lopuksi hän kuitenkin myös voitti 1 000 metrin kävelyssä naisten sarjan hopeamitalin. Päivä oli kokemuksen arvoinen, ja Essi rohkaisee muitakin lähtemään mukaan tuleviin kisoihin.

– Kannustan kaikkia kilpailemaan ja kokeilemaan omia rajojaan. Ei kannata jäädä kotiin miettimään, että ei uskalla tai ei osaa, Essi painottaa.

Kesäkisoissa oli mukana yli 100 osallistujaa eri puolilta Suomea. Lajit tarjoavat jokaiselle mahdollisuuden kokeilla erilaisia urheilumuotoja ja haastaa itseään liikkumaan turvallisessa porukassa.

Seuraavat Kesäkisat järjestetään kesällä 2024. Ilmoitamme ajan ja paikkakunnan pian. Sitä ennen löydät muita osallistumisen paikkoja  tapahtumakalenteristamme. Tervetuloa mukaan!

  • Lehden numero: 3/2023
  • Kuvat: Elina Kelola
  • Hyvinvointi
  • Vertaistuki
  • Yhteisö

Artikkelin kirjoittaja

Tuuli Koskinen Tuotan sisältöjä digikanaviimme, tuen yhteisöämme viestinnässä sekä suunnittelen ja kehitän varainhankintaamme.

Mitä mieltä olet sivun sisällöstä?

Aiheeseen liittyvää