Kokemuksia elämästä epilepsian kanssa

Epilepsialehti - Pääkirjoitus

Epilepsia ei ole vain yksi sairaus. Kyseessä on monimuotoinen sairauksien joukko. Jokaisen epilepsiaan sairastuneen ihmisen polku on erilainen. Lotta, Taina, Mari, Satu, Noora, Kati ja Eija kertovat elämästään ja kokemuksistaan uudessa julkaisussamme Meitä on muitakin – kokemuksia elämästä epilepsian kanssa.

Kokemuskirja kuvaa seitsemän erilaista tositarinaa sairastumisesta epilepsiaan, sen vaikutuksista omaan ja läheisten elämään, haasteista, sopeutumisesta muuttuneeseen elämään, hyväksymisestä, selviytymisestä ja voimaantumisesta. Tositarinat ovat vahvoja elämänmakuisia kuvauksia epilepsian monimuotoisuudesta ja arvaamattomuudesta.

Vertaistuki on kokemusten jakamista toisten saman kokeneiden kanssa. Se antaa usein uusia näkökulmia ja auttaa jaksamaan. Moni on kokenut vertaistuen tärkeäksi osaksi sairauteen sopeutumisessa. Vertaistuki on osa hyvää epilepsian hoitoa.

Toivomme, että kokemuskirja voi tarjota sinulle ja läheisellesi samaistumiskokemuksen – meitä on muitakin, et ole yksin sairautesi kanssa. Lämmin kiitos kaikille oman kokemuksensa jakaneille.

Hyvää kesää kaikille Epilepsialehden lukijoille!

  • Lehden numero: 2/2022
  • Kokemustarina
  • Vertaistuki
  • Yhteisö

Artikkelin kirjoittaja

Virpi Tarkiainen Virpi vastaa Epilepsialiiton strategisesta johtamisesta, hallinnosta ja kehittämistoiminnasta liiton hallituksen linjausten mukaisesti. Hän toimii lisäksi Epilepsialehden päätoimittajana sekä vastaa sidosryhmäyhteistyöstä.

Mitä mieltä olet sivun sisällöstä?

Aiheeseen liittyvää