Äänestyspaikoilla keräys vammaisille ja pitkäaikaissairaille

Uutinen

Pitkäaikaissairaita ja vammaisia voi tukea lahjoittamalla pieni ele -vaalikeräykseen eduskuntavaalien äänestyspaikoilla. Keräyspisteet lippaineen löytyvät äänestyspaikoilta ympäri Suomen vaalien aikana 22.–28.3. ja 2.4.2023. Epilepsialiitto on mukana keräyksessä ja lahjoituksilla autetaan myös epilepsiaa sairastavia. Lahjoituksilla mahdollistetaan monipuolisesti virkistys- ja vertaistoimintaa ympäri Suomen toimivissa paikallisissa epilepsiayhdistyksissä.

Lahjoituksen tekeminen on ollut monelle suomalaiselle tärkeä äänestyspäivän perinne 116 vuoden ajan. Lahjoituksilla saadaan konkreettista apua monille erilaisille ja eri ikäisille ihmisille, joilla on vamma tai pitkäaikaissairaus. Apu koskettaa myös perheitä ja läheisiä. Vammaiset ja pitkäaikaissairaat ovat usein pienituloisia, joten kaikki hyvät asiat tuovat parempia hetkiä arkeen.

pieni ele -vaalikeräys perustuu 15 järjestön väliseen yhteistoimintaan. Järjestöjen paikallisyhdistykset toteuttavat keräyksen vapaaehtoisvoimin kunnissa ympäri Suomen. Vapaaehtoisia on mukana toistakymmentä tuhatta. Lipaskerääjät ovatkin keräyksen sielu. Erikoisuutena on, että suurin osa vapaaehtoisista on itse avunsaajia eli vammainen tai pitkäaikaissairas.

Myös paikallisten epilepsiayhdistysten vapaaehtoiset ovat vahvasti mukana pieni ele -keräyksessä. Vapaaehtoiset toimivat esimerkiksi lipasvahteina ja keräysvastaavana. Keräys koetaan tärkeäksi osaksi oman yhdistyksen toimintaa. Epilepsiayhdistysten vapaaehtoisten eri tehtävistä ja kokemuksista voi lukea lisää Epilepsialehden (1/2023) artikkelista.

Lisätietoja

Tuuli Koskinen

Tuotan sisältöjä digikanaviimme, tuen yhteisöämme viestinnässä sekä suunnittelen ja kehitän varainhankintaamme.

  • Vaikuttaminen
  • Yhteisö

Mitä mieltä olet sivun sisällöstä?

Aiheeseen liittyvää