Äänestyspaikoilla lipaskeräys kotimaan vammaisten ja sairaiden hyväksi

Uutinen

Vuodesta 1907 lähtien Suomen vammaisille ja sairaille apua tuonut pieni ele -hyväntekeväisyyskeräys on aluevaalien aikana äänestyspaikoilla. Lahjoitusten avulla saadaan tuotua hyviä hetkiä arkeen esimerkiksi järjestämällä vertaistukea tai tapahtumia. Myös Epilepsialiitto ja epilepsiayhdistykset ovat mukana keräyksessä.

Vapaaehtoisten lipaskerääjien avulla lahjoituksilla saatava apu menee perille ympäri Suomen. Lahjoituksilla autetaan muun muassa epilepsiaa sairastavia, sydänsairaita, vammaisia, sokeita, kuuroja, aivosairaita; lapsia, nuoria, aikuisia ja heidän perheitään.

– Terveenä jokin asia saattaa olla itsestään selvää, mutta ei sairaana enää olekaan. Lahjoitusten avulla voidaan antaa neuvontaa juuri sairastuneelle tai vammautuneelle. Lahjoituksia käytetään myös apuvälineiden hankintaan, on sitten kyse happilaitteesta tai opaskoirasta sekä virkistykseen ja vertaistukeen, Pieni ele ry:n toiminnanjohtaja Erika Mäntylä kertoo.

Lue pieni ele -keräyksen sivuilta, miten Epilepsialiiton kautta löytynyt vertaistuki auttoi Kaisaa, jonka lapsi sairastui epilepsiaan. 

Miten voit lahjoittaa?

  • MobilePay: 64971
  • Tekstiviesti: LAHJOITA10 numeroon 16301
  • Verkkolahjoitus: www.pieniele.fi/lahjoita
  • Tilisiirto: Pieni ele ry FI73 5727 1820 0477 19
  • Keräyslipas aluevaalien äänestyspaikoilla 12.–18.1. ja 23.1.2022

Tutustu lahjoittamiseen tarkemmin.

Pieni ele ry

Pieni ele ry järjestää pieni ele -keräyksen 12.–18.1. ja 23.1.2022 aluevaalien äänestyspaikoilla.

Aiemmin Vaalikeräyksenä tunnettu, pieni ele -keräys on 115 vuotta toteutettu vapaaehtoisvoimin lipaskeräyksenä äänestyspaikoilla. Lahjoitusten apu menee perille pienessä eleessä mukana olevien 15 kotimaan vammais- ja terveysjärjestön kautta. Järjestöt ja niiden paikallisyhdistykset käyttävät keräysvarat mm. vertaistukeen, kuntoutukseen, neuvontaan ja apuvälineiden hankintaan. Keräystuotoista saa apua yli 300 000 pitkäaikaissairasta ja vammaista Suomessa.

Lisätietoja: pieniele.fi

  • Vertaistuki
  • Yhteisö

Aiheeseen liittyvää