Epilepsialehti 2/2023 on ilmestynyt – teemana harvinaisepilepsiat

Uutinen

Vuoden toinen Epilepsialehti on ilmestynyt ja postitettu jäsenille. Lehteä voit lukea myös nettisivuillamme näköisversiona ja yksittäisinä artikkeleina, joita julkaisemme sivuillamme vähitellen.

Tässä numerossa teemana on harvinaisepilepsiat. Voit lukea lehdestä Matildan, Sohvin, Iinan ja Ilpon tarinat elämästä harvinaisen epilepsian kanssa. Lisäksi lehdessä kerrotaan muun muassa Dravet’n oireyhtymästä ja sen hoidosta sekä ollaan EPM1-taudin arvoitusten äärellä.

Lehdessä nostetaan esiin myös epilepsian toimiva hoitoketju. Hoitoketju on yhdessä tehty sairaus- ja oirekohtainen sopimus siitä, kuinka potilaiden tutkimukset, hoito ja seuranta järjestetään tutkittuun lääketieteelliseen näyttöön perustuen.

Lisäksi Epilepsialehdessä kerrotaan Itä-Suomen yliopiston Hyvinvointioikeuden keskuksen tekemästä kyselystä ja sen tuloksista. Kyselyssä selvitettiin epilepsiaa sairastavien ihmisten oikeuksien toteutumista ja siihen saatiin 237 vastausta. Kysely tehtiin yhteistyössä Epilepsialiiton kanssa.

Epilepsialehdestä voit lukea myös kurssi- ja ryhmätoiminnastamme, jonka ydin on vertaistuessa. Kurssimme ja ryhmämme tarjoavat tukea epilepsiadiagnoosin jälkeen, sairauden muuttuessa, eri elämäntilanteissa ja niiden taitekohdissa. Lisäksi lehdessä kerrotaan Kelan sopeutumisvalmennuskursseista. Löydät lehdestä myös tutut palstat, Vertainen tavattavissa -kokemustarinan, Perhepostin ja Nuorten nurkan sekä paljon muuta luettavaa.

Toivotamme mukavia, keväisiä lukuhetkiä Epilepsialehden parissa!

  • Diagnostiikka ja hoito
  • Harvinaiset
  • Kokemustarina
  • Vaikuttaminen
  • Yhteisö

Mitä mieltä olet sivun sisällöstä?

Aiheeseen liittyvää