Kelan sopeutumisvalmennuskurssit epilepsiaa sairastavien lasten perheille päättyvät

Uutinen

Kela uudistaa harkinnanvaraisen kuntoutuksen palveluvalikoimaa. Osa nykyisistä kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskursseista siirtyy osaksi muuta kuntoutusta tai päättyy kokonaan. Kela perustelee päätöstä asiakkaiden muuttuneilla kuntoutustarpeilla, päällekkäisten palvelujen vähentämisellä ja palveluvalikoiman selkiyttämisellä.

Uudistusten myötä Kelan perhekurssit epilepsiaa sairastaville lapsille on päätetty lakkauttaa. Vuosina 2023–2024 Kelan järjestämille perhekursseille voi vielä hakea normaalisti. Hakua varten tarvitaan lääkärin suositus kurssille osallistumiseen (B-lausunto). Tarkemmat hakuohjeet ja tulevat Kelan järjestämät perhekurssit epilepsiaa sairastaville lapsille löydät Kelan verkkosivuilta.

Noin 800 alle 15-vuotiasta lasta saa vuosittain epilepsiadiagnoosin. Pitkäaikainen vakava sairaus muuttaa koko perheen elämän kulkua. Tuen tarve on suuri heti diagnoosin varmistuttua, mutta usein tukea tarvitaan sairauden eri vaiheissa ja elämän taitekohdissa. Epilepsialiitto on pettynyt Kelan päätökseen. Olemme käyneet vuoropuhelua Kelan kanssa säännöllisesti ja tuoneet esiin epilepsiaa sairastavien lasten ja heidän perheidensä tuen tarpeita, joista perhekurssit ovat yksi tärkeä tuen muoto. Epilepsialiitto on tuonut esille huolensa muutosten vaikutuksista epilepsiaa sairastavien lasten perheiden tilanteeseen. Kelan perhekurssien päättyminen heikentää perheiden tuen mahdollisuuksia.

Muutokset Kelan kurssitoiminnassa eivät koske Epilepsialiiton kurssi- ja ryhmätoimintaa, jota järjestämme sosiaali- ja terveysministeriön järjestöille myöntämillä avustuksilla. Löydät tulevat Epilepsialiiton kurssit lapsille ja perheille verkkosivuiltamme.

Lisätietoa:

Uutinen: Kelan harkinnanvaraiset kuntoutuspalvelut uudistuvat (Linkki avautuu uuteen välilehteen).

Kelan järjestämät perhekurssit epilepsiaa sairastaville lapsille (Linkki avautuu uuteen välilehteen).

Epilepsialiiton kurssit lapsille, vanhemmille ja perheille (Linkki avautuu uuteen välilehteen).

  • Perheet
  • Vertaistuki

Mitä mieltä olet sivun sisällöstä?

Aiheeseen liittyvää