Pyydämme tarinoita ja haastatteluita epilepsiaa sairastavilta

Uutinen

Pyydämme Sinua osallistumaan tutkimukseen, jossa selvitämme eri-ikäisten (15+) epilepsiaa sairastavien ihmisten oikeuksien toteutumista. Tutkimuksen toteuttaa Itä-Suomen yliopiston Hyvinvointioikeuden keskus yhteistyössä Epilepsialiiton kanssa.

Kirjoita meille vapaamuotoinen teksti omasta arjestasi ja siinä mahdollisesti kohtaamistasi haasteista. Voit kirjoittaa esimerkiksi sosiaali- ja terveyspalveluihin, liikkumiseen, koulutukseen, työelämään tai asumiseen liittyvistä kokemuksista ja ongelmista. Kerro myös, ovatko ongelmat tulleet ratkaistuksi ja jos, niin miten tämä tapahtui. Entä oletko kohdannut epilepsiaan liittyviä ennakkoluuloja tai syrjintää? Millaisena näet epilepsiaa sairastavien ihmisten aseman yhteiskunnassa, ja millä tavoin sitä tulisi edistää?

Kirjoitukset käsitellään luottamuksellisesti, eikä yksittäistä kirjoittajaa voida tunnistaa tutkimuksen tuloksia raportoitaessa. Jos olet alaikäinen, on huoltajillasi oikeus tietää osallistumisestasi tutkimukseen. Informoithan ennen kirjoituspyynnön lähetystä huoltajaasi tai huoltajiasi. Haastatteluun osallistuvilta pyydetään huoltajien yhteystiedot tiedotteen lähettämistä varten. Lue tarkempi tiedote tutkimuksesta klikkaamalla tätä linkkiä (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).

Toivomme kirjoituksiasi kesäkuun 2023 loppuun mennessä osoitteeseen: kaijus.ervasti@uef.fi tai tutkimusjohtaja Kaijus Ervasti, Itä-Suomen yliopisto, PL 111, 80101 Joensuu.

Haastattelemme myös vapaaehtoisia epilepsiaa sairastavia ihmisiä heidän kokemuksistaan. Jos olet kiinnostunut osallistumaan haastatteluun yksin tai läheisesi kanssa, liitä tarinan loppuun yhteystietosi tai ota yhteyttä allekirjoittaneeseen. Haastatteluun osallistuminen ei edellytä tarinan kirjoittamista.

Voit myös ottaa yhteyttä allekirjoittaneeseen, mikäli haluat lisätietoja tutkimuksesta. Yhteydenotto ei velvoita Sinua mihinkään.

Yhteystiedot:
tutkimuksen johtaja/tutkija
Kaijus Ervasti
kaijus.ervasti@uef.fi
p. 050 567 5193

  • Tutkimus
  • Vaikuttaminen

Mitä mieltä olet sivun sisällöstä?

Aiheeseen liittyvää