Oletko kokenut ongelmia? Tutkimus epilepsiaa sairastavien oikeuksien toteutumisesta käynnistyy

Uutinen

Osallistu tutkimukseen, jossa selvitetään epilepsiaa sairastavien aikuisten hyvinvoinnin ja oikeuksien toteutumista. Tarkoituksena on tutkia saavatko epilepsiaa sairastavat ihmiset tarpeellisia palveluita tai syrjitäänkö heitä työelämässä tai muutoin yhteiskunnassa. Lisäksi selvitetään, millaisia kokemuksia epilepsiaa sairastavilla ihmisillä on koronaviruspandemian ajalta, ja millaiset asiat ovat tai olisivat tukeneet heidän hyvinvointiaan näinä vuosina.

Tutkimuksen toteuttaa Itä-Suomen yliopisto yhteistyössä Epilepsialiiton, Helsingin, Tampereen ja Vaasan yliopistojen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Demos Helsingin sekä Ihmisoikeuskeskuksen kanssa.

Miten voit osallistua?

Voit osallistua tutkimukseen vastaamalla verkkokyselyyn. Kysely on avoinna 30.11.2022 saakka. Siihen vastataan nimettömänä ja vastaaminen kestää noin 20–30 minuuttia. Itä-Suomen yliopiston tutkijat käsittelevät vastaukset luottamuksellisesti ja tulokset raportoidaan niin, ettei yksittäisiä vastaajia voi tunnistaa.

Pääset kyselyyn klikkaamalla tätä linkkiä (linkki avautuu uuteen ikkunaan)

Vastaamalla olet mukana vaikuttamassa

Tutkimuksen tarkoituksena on parantaa epilepsiaa sairastavien asemaa yhteiskunnassa. Osallistumalla kyselyyn autat lisäämään tietoa epilepsiaa sairastavien ihmisten kokemuksista ja elämänolosuhteista. Tämä auttaa kehittämään toimintatapoja, jotka turvaavat epilepsiaa sairastavien ihmisten hyvinvointia ja oikeuksien toteutumista ylipäätään ja erityisesti pandemian kaltaisissa terveyskriiseissä.

Lisätietoja

Kyselyyn liittyviin tiedusteluihin vastaa tutkija Mervi Issakainen, mervi.issakainen@uef.fi, p. 050 331 2534

  • Aikuiset
  • Hyvinvointi
  • Tutkimus
  • Vaikuttaminen

Mitä mieltä olet sivun sisällöstä?

Aiheeseen liittyvää