Vuoden ensimmäinen Epilepsialehti on ilmestynyt – tutustu!

Uutinen

Vuoden ensimmäinen Epilepsialehti on postitettu jäsenille. Voit tutustua lehden näköisversioon nettisivuillamme tai lukea sivuiltamme yksittäisiä juttuja. Niitä julkaisemme Ajankohtaista-osiossa vähitellen lehden ilmestymisen jälkeen.

Tuoreessa numerossa kerromme muun muassa parhaillaan käynnissä olevasta kampanjaviikostamme 6.-13.2.2023. Kampanjan aikana jaamme tietoa epilepsiakohtauksen ensiavusta ja rohkaisemme ihmisiä auttamaan. Osallistuminen kampanjaan on helppoa, sillä olemme tehneet sivuillemme valmiita viestintämateriaaleja, joita kuka tahansa voi jakaa eteenpäin. Lue kampanjasta tarkemmin nettisivuiltamme ja osallistu.

Lisäksi löydät lehdestä eduskuntavaalitavoitteemme. Eduskuntavaaleissa edistämme epilepsiaa sairastavien ihmisten oikeuksia ja haastamme puolueita sekä ehdokkaita toimimaan niiden puolesta. Tule mukaan vaikuttamaan!

Vaalien aikaan Epilepsialiiton paikallisyhdistyksissä osallistutaan aktiivisesti pieni ele -keräykseen. Lue lehdestämme kokemuksia keräysvastaavan ja lipaskerääjän työstä.
Vuoden ensimmäisessä lehdessämme kerromme myös eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen Maija Sakslin joulukuussa antamasta päätöksestä, jonka mukaan epilepsiaa sairastavia hedelmällisessä iässä olevia naisia on syrjitty Suomessa. Apulaisoikeusasiamies pyytää ministeriötä ilmoittamaan toukokuun 2023 loppuun mennessä, mihin toimenpiteisiin päätös on antanut aihetta.

Lisäksi jokaisessa Epilepsialehdessä nostetaan esiin aitoja tarinoita elämästä epilepsian kanssa. Tällä kertaa tarinoissa jaetaan kokemuksia muun muassa koulumaailmasta ja vertaisuudesta. Voit lukea lehdestä myös sote-uudistuksesta ja siitä, miten se koskettaa sosiaali- ja terveysjärjestöjä sekä lääkkeiden saatavuushäiriöistä. Lehteen on koottu lisäksi ajankohtaista tietoa sosiaaliturvasta 2023 sekä monia muita kiinnostavia artikkeleita.

Mukavia lukuhetkiä lehden parissa!

Kuva: iStock.com/A stockphoto

  • Diagnostiikka ja hoito
  • Hyvinvointi
  • Kokemustarina
  • Vaikuttaminen
  • Vertaistuki
  • Yhteisö

Mitä mieltä olet sivun sisällöstä?

Aiheeseen liittyvää