Suomen Epilepsiaseura järjesti jäsenilleen epilepsian diagnostiikkaan ja hoitoon liittyvän koulutuspäivän toukokuussa. Kesäkuussa ammattilaiset kokoontuivat valtakunnallisille Lastenneurologiapäiville, joiden järjestämisestä vastasi Suomen Lastenneurologinen yhdistys. Koulutuksissa pureuduttiin ajankohtaisiin teemoihin ja potilaiden hyvään hoitoon.
Epilepsialiitto osallistui molempiin tilaisuuksiin ja esitteli niissä epilepsiaa sairastaville ja läheisille tarjolla olevaa tukea ja toimintaa. Neurologian alan ammattilaisten kanssa tehtävä tiivis yhteistyö on Epilepsialiitolle tärkeä kumppanuus.
Epilepsiaseuran koulutus kokosi yhteen epilepsiahoidon ammattilaiset
Suomen Epilepsiaseuran koulutuspäivät on suunnattu neurologeille, lastenneurologeille, kliinisen neurofysiologian lääkäreille ja kehitysvammalääkäreille. Koulutuspäivä järjestetään vuosittain. Tänä vuonna koulutukseen osallistui noin 50 henkilöä Helsingissä ja sama määrä osallistujia oli mukana etäyhteydellä.
Päivän aikana kuultiin ajankohtaisia puheenvuoroja epilepsian diagnostiikasta ja hoidosta sekä käytiin vilkasta keskustelua ammattilaisten kesken. Puheenvuoroissa käsiteltiin epilepsiaoireyhtymien tunnistamista, lääkehoitoa, epilepsiaa ja seksuaalisuutta sekä epilepsialääkkeiden erityiskorvattavuutta. Neurologian professori Reetta Kälviäinen Itä-Suomen yliopistosta ja Kuopion epilepsiakeskuksesta kertoi puheenvuorossaan epilepsian diagnostisista palavereista ja kansallisista sekä kansainvälisistä konsultaatiomahdollisuuksista.
Epilepsiaa sairastavan ihmisen hoitoketju ja -polku on kuvattu Epilepsiat (aikuiset) – Käypä hoito -suosituksessa (linkki aukeaa uuteen ikkunaan). Kälviäisen mukaan kansallinen yhteistyö perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon, epilepsiaan erikoistuneiden yliopistosairaaloiden moniammatillisten työryhmien sekä epilepsiaan erikoistuneiden keskusten (HUS ja KYS) välillä on tärkeää erityisesti sen vuoksi, jotta jokainen epilepsiaa sairastava saisi hyvää hoitoa asuinpaikasta riippumatta.