Ilmoita yhdistyksesi mukaan pieni ele -vaalikeräykseen

Uutinen

Seuraava pieni ele -vaalikeräys on tammikuussa 2024 presidentinvaalien aikaan äänestyspaikoilla. Saadut lahjoitukset käytetään kotimaan vammaisten ja pitkäaikaissairaiden hyväksi. Epilepsialiitto on pieni ele -keräyksen jäsenjärjestö. Ilmoita epilepsiayhdistyksesi mukaan keräykseen 20.9.2023 mennessä, jos ette ole aiemmin olleet mukana. Aiemmin mukana olleet yhdistykset saavat Pieni ele ry:ltä erillisen viestin syksyllä.

Miksi yhdistykseksi kannattaa tulla mukaan kerääjäksi?

  • Valmis työkalu rahan keräämiseen oman yhdistyksen toiminnan hyväksi.
  • Presidentinvaalien aikaisessa keräyksessä lahjoituksia annetaan hyvin.
  • Lahjoituksilla suurin osa yhdistyksistä järjestää muun muassa vertaistukea ja virkistystoimintaa.
  • Kerääminen ja lipasvahdin pesti koetaan helpoksi ja mukavaksi.
  • Yli 90 % lahjoituksista tulee käteisenä keräyslippaisiin. 2023 keräyksessä lahjoituksia annettiin lähes miljoona euroa käteisenä lippaisiin.
  • Yhdistykset kokevat saavansa pääosin hyvin lisävaroja toimintaansa.

Voit myös lukea epilepsiayhdistysten vapaaehtoisten kokemuksia pieni ele -keräyksestä Epilepsialehden 1/2023 artikkelista.

Lipasvahdiksi voi tulla kuka vain

Keräyksen erikoisuus on, että lipasvahdit eivät pyydä lahjoituksia. Lipasvahti vain huolehtii keräyslippaasta ja kiittää lahjoittajia. Lippaan äärellä tapaa tuttuja, ja voi vaikka kutoa samalla villasukkaa. Keräys on koettu helpoksi vapaaehtoistehtäväksi, johon osallistutaan lyhyeksi ajaksi kerrallaan. Lipasvahdiksi yhdistys voi pyytää ketä tahansa eli tehtävässä ei tarvitse olla yhdistyksen jäsen.

Uusien yhdistysten ilmoittautuminen 20.9. mennessä

Pieni tai suuri yhdistys, jokainen on tervetullut mukaan keräykseen mukaan. Lipasvuorot jaetaan kunkin yhdistyksen voimavarojen mukaan. Jos ette ole ollut aiemmin mukana, otamme teidät mukaan avosylin! Uusien mukaan tulevien yhdistysten ilmoittautumisia otetaan vastaan 20.9.2023 asti.

Yhdistysten tietojen päivitys syyskuussa

Jokainen keräyksessä mukana ollut yhdistys saa automaattisesti pieneltä eleeltä yhdistyspäivityspyynnön syksyn aikana. Päivityspyyntö lähtee myös niille yhdistyksille, jotka ovat olleet tauolla edellisessä keräyksessä.

Lisätietoja:

  • Yhteisö

Mitä mieltä olet sivun sisällöstä?

Aiheeseen liittyvää