Vuoden ensimmäinen Epilepsialehti on ilmestynyt – mukavia lukuhetkiä!

Uutinen

Epilepsialehden vuoden 2024 ensimmäinen numero on ilmestynyt. Jäsenet saavat painetun lehden postissa. Lisäksi voit lukea lehden näköisversion sivuiltamme ja julkaisemme sivuillamme myös yksittäisiä artikkeleita vähitellen lehden ilmestymisen jälkeen.

Epilepsialehdessämme kerrotaan tällä kertaa muun muassa Kansainvälisen epilepsiapäivän kampanjaviikosta, joka on parhaillaan käynnissä. Kampanjassamme 5.-12.2.2024 nostamme esiin epilepsiakohtauksen ensiaputietoa ja rohkaisemme ihmisiä auttamaan. Kampanjaan osallistuminen on helppoa ja voit lukea lehdestä erilaisista osallistumistavoista. Ehdit vielä ilmoittautua mukaan myös Puhutaan epilepsiasta -webinaariin, joka järjestetään etäyhteyksin 12.2. Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu.

Harrastukset tuovat iloa arkeen. Alkuvuodesta moni miettii uuden harrastuksen aloittamista tai vanhan pariin palaamista. Voit lukea Epilepsialehdestämme siitä, mitä Kati, Hanna ja Timo harrastavat ja miten epilepsia on pitänyt ottaa huomioon heidän harrastuksissaan.

Neurologian erikoislääkäri Salla Lamusuo on kirjoittanut lehteemme artikkelin epilepsiasta ja unesta. ”Meidän kaikkien on pidettävä huolta omasta hyvinvoinnistamme hyvän unen kautta”, Lamusuo toteaa. Voit lukea jutusta myös muutamia vinkkejä unen omahoitoon.

Epilepsialehdestämme löydät lisäksi ajankohtaista tietoa sosiaaliturvan muutoksista 2024. Lehteemme on myös koottu tietoa siitä, miten sote-uudistuksen ensimmäinen vuosi on sujunut ja millaisia kokemuksia hyvinvointialeuiden toiminnasta on kertynyt.

Lehden henkilökuvassa neurologian erikoislääkäri Niina Lähde kertoo väitöstutkimuksestaan, joka käsittelee vagushermostimulaatiohoidon (VNS) vaikutuksia kognitiivisiin ongelmiin. Hän on saanut tutkimuksen tekemiseen Epilepsiatutkimussäätiön apurahan, joka on auttanut keskittymään tutkimuksen tekoon.

Löydät nämä ja monta muuta kiinnostavaa juttua tuoreesta lehdestämme! Mukavaa vuoden alkua kaikille lukijoille.

Epilepsialehti ilmestyy tänä vuonna neljä kertaa ja seuraava numero julkaistaan toukokuussa.

  • Diagnostiikka ja hoito
  • Hyvinvointi
  • Kokemustarina
  • Tutkimus
  • Vaikuttaminen
  • Yhteisö

Mitä mieltä olet sivun sisällöstä?

Aiheeseen liittyvää