Vertaisohjaajat

Tämä sivu on tarkoitettu kaikille Epilepsialiiton koulutetuille vertaisohjaajille. Sivulta löydät ajankohtaista tietoa esimerkiksi tulevista koulutuksista, tukitapaamisista sekä vertaiskohtaamisten raportoinnista. Tutustu sivuun ja materiaaleihin ja muista käydä sivuilla säännöllisesti kurkkaamassa ajankohtaiset asiat.

Vertaisohjaajien koulutus

Olemme Epilepsialiitossa uudistaneet vertaistoimintamalliamme, mikä tarkoittaa, että myös koulutukset ovat uudistuneet. Uusien vertaisohjaajien koulutukset uuden mallin mukaisesti käynnistyivät keväällä 2022.  Jatkossa kaikki vertaisohjaajat koulutetaan uuden mallin mukaisesti.

Osa ns. konkarivertaisohjaajistamme on aloittanut vertaisohjaajana vuosia sitten. Siksi kutsumme kaikki konkarivertaisohjaajat uuden mallin mukaiseen peruskoulutukseen. Tavoitteena on, että kaikki konkarivertaisohjaajat käyvät peruskoulutuksen viimeistään keväällä 2023. Jatkaaksesi Epilepsialiiton vertaisohjaajana, sinun tulee käydä uuden mallin mukainen peruskoulutus. Peruskoulutus on kaksiosainen ja se järjestetään Teamsin välityksellä.

Ensimmäinen konkareiden koulutus järjestetään syksyllä 2022. Ilmoittautuminen koulutukseen on sulkeutunut.

Toinen ja viimeinen konkareiden koulutus järjestetään keväällä 2023.

  • I-osa: keskiviikkona 25.1.2023 klo 17.00-19.00 (kaikille yhteinen osuus, jossa käsitellään Epilepsialiiton vertaistoiminnan periaatteita jne.)
  • II-osa (jossa työstetään omaa elämäntarinaa): Valitse yksi seuraavista päivistä. II-osaan mahtuu n. 6hlö/ryhmä. Jokainen osallistuu vain yhteen II-osan koulutukseen:
    • 1.2.2023 klo 17.00-19.00
    • 2.2.2023 klo 17.00-19.00
    • 8.2.2023 klo 17.00-19.00
    • 9.2.2023 klo 17.00-19.00

Ilmoittautuminen kevään 2023 koulutukseen aukeaa 5.12.2022 klo 9 ja päättyy 8.1. klo 23.59. Ilmoittaudu tästä

HUOM! Vertaisohjaajana toimiminen edellyttää uuden mallin mukaisen koulutuksen käymisen. Mikäli et käy tätä koulutusta, tietosi poistetaan Epilepsialiiton vertaisohjaajarekisteristä maaliskuussa 2023.

Vertaiskontaktien raportointi

Jatkossa vertaisohjaajien tulee raportoida omat vertaiskohtaamiset Epilepsialiitolle.Kohtaamistietoja tarvitaan todentaaksemme vertaistuen tarpeellisuuden ja tuloksellisuuden. Raportointi tapahtuu Webropol-lomakkeen kautta jokaisen vertaisohjaajatehtävän jälkeen (puhelu, tapaaminen, esiintyminen tms.). Osa vertaisohjaajista raportoi omia vertaiskohtaamisiaan myös omalle yhdistykselle. Raportoithan Epilepsialiittoon vain ne kontaktit, joita et raportoi jo omalla yhdistykselle. Mikäli et ole aiemmin sopinut raportoinnistasi oman yhdistyksesi kanssa, raportoi kaikki kontaktit Epilepsialiittoon.

Raportoi vertaisohjaajakohtaaminen tästä linkistä: Vertaiskontaktien raportointi 

Raportointilomake on uusi ja se on otettu käyttöön keväällä 2022. Otamme mielellämme vastaan palautetta. Ole rohkeasti yhteydessä meihin!

Materiaalit Yksilöllisen vertaistuen koulutuksesta 29.-30.10.2022, Tampere

Tiedostomuoto: PDF

Diaesitys lauantailta, perustietoa yksilöllisestä vertaistuesta

Kuvaus tiedostosta: Yksilöllisen vertaistuen koulutuksessa Tampereella 29.-30.10.2022 esitetyt diat. Dioissa perustietoa yksilöllisestä vertaistuesta Epilepsialiitossa. Esittelijöinä Aida Mikkola ja Piritta Selin Epilepsialiitosta.

Lataa tiedosto
Tiedostomuoto: PDF

Diaesitys sunnuntailta, omat voimavarat vertaisohjaajan tukena

Kuvaus tiedostosta: Yksilöllisen vertaistuen koulutuksessa Tampereella 29.-30.10.2022 esitetyt diat. Dioissa perustietoa mielen hyvinvoinnista ja voimavaroista sekä ryhmätyön osuus. Esittelijöinä Aida Mikkola ja Vuokko Mäkitalo.

Lataa tiedosto
Tiedostomuoto: PDF

Diaesitys sunnuntailta, Muutosmyönteinen voimaannuttava haastattelu, Satu Porras

Kuvaus tiedostosta: Yksilöllisen vertaistuen koulutuksessa Tampereella 29.-30.10.2022 esitetyt diat, esittelijänä Satu Porras. Dioissa työkaluja ja keinoja kohtaamisiin, lisäksi harjoituksia.

Lataa tiedosto

Ota yhteyttä!

Piritta Selin

Vastaan Epilepsialiiton järjestötoiminnan kehittämisestä ja toteuttamisesta sekä toimin vapaaehtois- ja vertaistoiminnan valtakunnallisena koordinaattorina. Toimin Epilepsialiitossa tietosuojavastaavana.

Tanja Vihriälä-Määttä

Kehitän ja tuen vapaaehtois- ja lapsi- ja perhetoimintaa. Vastaan valtakunnalliseen epilepsianeuvontaluuriin sekä kehitän ja osallistun vertaistuki-, ryhmä- ja kurssityöhön.

Anu Hämäläinen

Kehitän ja tuen vapaaehtois- ja liikuntatoimintaa, vastaan valtakunnalliseen epilepsianeuvontaluuriin sekä kehitän ja osallistun vertaistuki-, ryhmä- ja kurssityöhön.

Aida Mikkola

Kehitän ja tuen vapaaehtois- ja nuorten toimintaa. Vastaan valtakunnalliseen epilepsianeuvontaluuriin sekä kehitän ja osallistun vertaistuki-, ryhmä- ja kurssityöhön.

Heli Lehtimäki

Vastaan Epilepsialiiton asiakaspalvelusta ja toimin jäsenyhdistysten tukena. Vastuullani ovat jäsenasiat, osoitteenmuutokset sekä materiaalitilaukset. Toimin rekisteriasioiden yhteyshenkilönä.

Mitä mieltä olet sivun sisällöstä?