Vertaisohjaajat

Tämä sivu on tarkoitettu kaikille Epilepsialiiton koulutetuille vertaisohjaajille. Sivulta löydät ajankohtaista tietoa esimerkiksi tulevista koulutuksista, tukitapaamisista sekä vertaiskohtaamisten raportoinnista. Tutustu sivuun ja materiaaleihin ja muista käydä sivuilla säännöllisesti kurkkaamassa ajankohtaiset asiat.

Vertaisohjaajien syventävä koulutus 25.-26.3.2023 Tampereella

Koulutus järjestetään Lapland Hotel Arena (Ratapihankatu 54, 33100 Tampere)

Syventävä koulutus on tarkoitettu Epilepsialiiton koulutetuille vertaisohjaajille, jotka tarvitsevat tietoa ja työvälineitä vertaisohjaajana toimimiseen. Koulutukseen on mahdollista hakea, mikäli on käynyt uuden vertaistoimintamallin mukaisen peruskoulutuksen. Mukaan mahtuu 30 osallistujaa.

Osallistujien valinnassa vaikuttavat:
• ensikertaa syventävään vertaisohjaajakoulutukseen osallistuvat ovat valinnassa etusijalla
• aktiivisuus vertaisohjaajan tehtävissä
• tiedon ja taitojen lisäämisen tarve vertaisohjaajan tehtävissä

Koulutus on osallistujille maksuton. Epilepsialiitto kustantaa materiaalit, ohjelman ja siihen merkityt tarjoilut sekä majoituksen 2 hengen huoneessa ulkopaikkakuntalaisille. Epilepsialiitto kustantaa matkakulut halvimman kulkuneuvon mukaan (juna/bussi). Matkaliput tulee tilata etukäteen Epilepsialiiton kautta. Paikallisliikenteen kustannukset ovat omakustanteisia.

Epilepsialiiton henkilökunta on tapahtumassa tukena ohjelman aikana, mutta mikäli tarvitset henkilökohtaista avustajaa, otathan oman avustajasi mukaan. Tapahtumassamme ei ole päivystystä ohjelman ulkopuolella, esimerkiksi yöllä.

Koulutukseen hakeminen on päättynyt. Kaikki hakeneet mahtuvat mukaan!

Ohjelma:

Lauantai 25.3. 

12.15–13.00 Tervetuloa!
13.00–13.45 Lounas
13.45–15.15 Ajankohtaista Epilepsialiiton vertaistoiminnassa
15.15–16.00 Majoitus ja kahvi
16.00–17.30 Toimiva ryhmä: miten saada ryhmä toimimaan, miten huomioida kaikki ryhmän jäsenet, miten muuttaa negatiiviset ajatukset positiiviseksi?
17.30–17.45 Lyhyt yhteenveto päivästä
19.00 Päivällinen ja aikaa yhdessäoloon vapaamuotoisesti

Sunnuntai 26.3.
9.30–10.00   Päivän aloitus
10.00–12.00 Vuorovaikutuksen verstas (pienryhmätyöskentely)
12.00–12.45  Ryhmätehtävien purku
12.45–13.00  Päivän päätös
13.00              Lounas ja hyvää kotimatkaa!

 

Vertaiskontaktien raportointi

Vertaisohjaajien tulee raportoida omat vertaiskohtaamiset Epilepsialiitolle.Kohtaamistietoja tarvitaan todentaaksemme vertaistuen tarpeellisuuden ja tuloksellisuuden. Raportointi tapahtuu Webropol-lomakkeen kautta jokaisen vertaisohjaajatehtävän jälkeen (puhelu, tapaaminen, esiintyminen tms.). Osa vertaisohjaajista raportoi omia vertaiskohtaamisiaan myös omalle yhdistykselle. Raportoithan Epilepsialiittoon vain ne kontaktit, joita et raportoi jo omalla yhdistykselle. Mikäli et ole aiemmin sopinut raportoinnistasi oman yhdistyksesi kanssa, raportoi kaikki kontaktit Epilepsialiittoon.

Raportoi vertaisohjaajakohtaaminen tästä linkistä: Vertaiskontaktien raportointi 

Raportointilomake on uusi ja se on otettu käyttöön keväällä 2022. Otamme mielellämme vastaan palautetta. Ole rohkeasti yhteydessä meihin!

Muistathan päivittää meille yhteystietosi (sähköpostiosoite, kotiosoite) niiden vaihtuessa!

Materiaaleja vertaisohjaajana toimimisen tueksi

Tiedostomuoto: PDF

Tietoa yksilöllisestä vertaistuesta

Kuvaus tiedostosta: Dioissa perustietoa yksilöllisestä vertaistuesta Epilepsialiitossa. Esittelijöinä Aida Mikkola ja Piritta Selin Epilepsialiitosta. Diat esitetty Yksilöllisen vertaistuen koulutuksessa 11/2022.

Lataa tiedosto
Tiedostomuoto: PDF

Omat voimavarat vertaisohjaajan tukena

Kuvaus tiedostosta: Dioissa tietoa mielen hyvinvoinnista ja voimavaroista sekä ryhmätyön osuus. Esittelijöinä Aida Mikkola ja Vuokko Mäkitalo. Diat esitetty Yksilöllisen vertaistuen koulutuksessa 11/2022.

Lataa tiedosto
Tiedostomuoto: PDF

Muutosmyönteinen voimaannuttava haastattelu

Kuvaus tiedostosta: Dioissa työkaluja ja keinoja vertaistukikohtaamisiin, lisäksi harjoituksia, joita voit hyödyntää vapaaehtoistyöskentelyssä. Esittelijänä Satu Porras. Diat esitetty Yksilöllisen vertaistuen koulutuksessa 11/2022.

Lataa tiedosto

Ota yhteyttä!

Piritta Selin

Vastaan Epilepsialiiton järjestötoiminnan kehittämisestä ja toteuttamisesta sekä toimin vapaaehtois- ja vertaistoiminnan valtakunnallisena koordinaattorina. Toimin Epilepsialiitossa tietosuojavastaavana.

Tanja Vihriälä-Määttä

Kehitän ja tuen vapaaehtois- ja lapsi- ja perhetoimintaa. Vastaan valtakunnalliseen epilepsianeuvontaluuriin sekä kehitän ja osallistun vertaistuki-, ryhmä- ja kurssityöhön.

Aida Mikkola

Kehitän ja tuen vapaaehtois- ja nuorten toimintaa. Vastaan valtakunnalliseen epilepsianeuvontaluuriin sekä kehitän ja osallistun vertaistuki-, ryhmä- ja kurssityöhön.

Heli Lehtimäki

Vastaan Epilepsialiiton asiakaspalvelusta ja toimin jäsenyhdistysten tukena. Vastuullani ovat jäsenasiat, osoitteenmuutokset sekä materiaalitilaukset. Toimin rekisteriasioiden yhteyshenkilönä.

Mitä mieltä olet sivun sisällöstä?