Vertaisohjaajat

Tämä sivu on tarkoitettu kaikille Epilepsialiiton koulutetuille vertaisohjaajille. Sivulta löydät ajankohtaista tietoa esimerkiksi tulevista koulutuksista, tukitapaamisista sekä vertaiskohtaamisten raportoinnista. Tutustu sivuun ja materiaaleihin ja muista käydä sivuilla säännöllisesti kurkkaamassa ajankohtaiset asiat.

Vertaiskontaktien raportointi

Jatkossa vertaisohjaajien tulee raportoida omat vertaiskohtaamiset Epilepsialiitolle.Kohtaamistietoja tarvitaan todentaaksemme vertaistuen tarpeellisuuden ja tuloksellisuuden. Raportointi tapahtuu Webropol-lomakkeen kautta jokaisen vertaisohjaajatehtävän jälkeen (puhelu, tapaaminen, esiintyminen tms.). Osa vertaisohjaajista raportoi omia vertaiskohtaamisiaan myös omalle yhdistykselle. Raportoithan Epilepsialiittoon vain ne kontaktit, joita et raportoi jo omalla yhdistykselle. Mikäli et ole aiemmin sopinut raportoinnistasi oman yhdistyksesi kanssa, raportoi kaikki kontaktit Epilepsialiittoon.

Raportoi vertaisohjaajakohtaaminen tästä linkistä: Vertaiskontaktien raportointi 

Raportointilomake on uusi ja se on otettu käyttöön keväällä 2022. Otamme mielellämme vastaan palautetta. Ole rohkeasti yhteydessä meihin!

Vertaisohjaajien koulutus

Olemme Epilepsialiitossa uudistaneet vertaistoimintamalliamme, mikä tarkoittaa, että myös koulutukset ovat uudistuneet. Uusien vertaisohjaajien koulutukset uuden mallin mukaisesti käynnistyivät keväällä 2022.  Jatkossa kaikki vertaisohjaajat koulutetaan uuden mallin mukaisesti.

Osa ns. konkarivertaisohjaajistamme on aloittanut vertaisohjaajana vuosia sitten. Siksi kutsumme kaikki konkarivertaisohjaajat uuden mallin mukaiseen peruskoulutukseen. Tavoitteena on, että kaikki konkarivertaisohjaajat käyvät peruskoulutuksen viimeistään keväällä 2023. Jatkaaksesi Epilepsialiiton vertaisohjaajana, sinun tulee käydä uuden mallin mukainen peruskoulutus.

Konkareiden peruskoulutukset järjestetään syksyllä ja keväällä 2023. Molempiin koulutuksiin mahtuu noin 25 henkilöä.  Peruskoulutus on kaksiosainen ja se järjestetään Teamsin välityksellä.

Ensimmäinen konkareiden koulutus järjestetään syksyllä 2022. Koulutukseen otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

  • I-osa: tiistaina 13.9.2022 klo 17.30-19.30 (kaikille yhteinen osuus, jossa käsitellään Epilepsialiiton vertaistoiminnan periaatteita jne.)
  • II-osa (jossa työstetään omaa elämäntarinaa): Valitse yksi seuraavista päivistä. II-osaan mahtuu n. 6hlö/ryhmä. Jokainen osallistuu vain yhteen II-osan koulutukseen:
    • 19.9. klo 17.30-19.30
    • 20.9. klo 17.30-19.30
    • 27.9. klo 17.30-19.30
    • 28.9. klo 17.30-19.30

Ilmoittautuminen syksyn 2022 koulutukseen aukeaa 13.6. klo 9. Ilmoittautumaan pääset täältä

Mikäli koulutus on täynnä, voit ilmoittautua varasijalle.

Keväällä 2023 järjestettävän koulutuksen aikataulu tarkentuu syksyllä.

Tietoa epilepsiasta -luento

Epilepsialiiton koulutetuilla vertaisohjaajilla on mahdollisuus päivittää omaa epilepsiatietoa osallistumalla Epilepsialiiton henkilöstön ja kurssityöntekijöiden koulutukseen, joka järjestetään etäyhteydellä.  Koulutuksessa luennoivat neurologi Leena Kämppi ja lastenneurologi Jonna Komulainen-Ebrahim. Koulutuksessa emme vastaa yksittäisen henkilön epilepsiaan liittyviin kysymyksiin.

Ota yhteyttä!

Piritta Selin

Vastaan Epilepsialiiton järjestötoiminnan kehittämisestä ja toteuttamisesta sekä toimin vapaaehtois- ja vertaistoiminnan valtakunnallisena koordinaattorina. Toimin Epilepsialiitossa tietosuojavastaavana.

Tanja Vihriälä-Määttä

Kehitän ja tuen vapaaehtois- ja lapsi- ja perhetoimintaa. Vastaan valtakunnalliseen epilepsianeuvontaluuriin sekä kehitän ja osallistun vertaistuki-, ryhmä- ja kurssityöhön.

Anu Hämäläinen

Kehitän ja tuen vapaaehtois- ja liikuntatoimintaa, vastaan valtakunnalliseen epilepsianeuvontaluuriin sekä kehitän ja osallistun vertaistuki-, ryhmä- ja kurssityöhön.

Aida Mikkola

Kehitän ja tuen vapaaehtois- ja nuorten toimintaa. Vastaan valtakunnalliseen epilepsianeuvontaluuriin sekä kehitän ja osallistun vertaistuki-, ryhmä- ja kurssityöhön.

Heli Lehtimäki

Vastaan Epilepsialiiton asiakaspalvelusta ja toimin jäsenyhdistysten tukena. Vastuullani ovat jäsenasiat, osoitteenmuutokset sekä materiaalitilaukset. Toimin rekisteriasioiden yhteyshenkilönä.

Mitä mieltä olet sivun sisällöstä?