Poimintoja syksyn tapahtumakalenterista – tule mukaan!

Uutinen

Epilepsialiiton väki on palannut kesätauolta ja palvelemme taas tavalliseen tapaan 7.8. lähtien. Syksy tuo mukanaan monia mukavia kursseja, ryhmiä ja muita tapahtumia. Tässä muutamia poimintoja tapahtumakalenteristamme. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Lasten oma syysseikkailu tarjoaa mukavaa syyslomatekemistä ja mahdollisuuden epilepsian käsittelyyn ja uusiin kavereihin tutustumiseen. Kurssi on suunnattu noin 10–14-vuotiaille epilepsiaa sairastaville lapsille ja heidän sisaruksilleen.

Arkea lapsen epilepsian kanssa käsitellään vanhemmille suunnatussa webinaarissa, jossa on hyvin aikaa myös kokemusten vaihtamiselle.

Ensimmäistä kertaa järjestettävä GLUT1-perhekurssi puolestaan tarjoaa vertaistukea lapsen harvinaissairauden kanssa eläville perheille.

Nuorten etäiltoihin voi hypätä mukaan matalalla kynnyksellä juttelemaan esimerkiksi epilepsian vaikutuksista opiskeluun, omaan asuntoon muuttamiseen tai ihmissuhteisiin.

Nuorten vanhemmille järjestetään Juuret ja siivet -verkkoryhmä.

Yli 60-vuotiaat vaikeaa epilepsiaa sairastavat ja läheiset kokoontuvat yhteen viikonloppukurssin merkeissä. Luvassa hyviä keskusteluja, tietoa tuen mahdollisuuksista ja virkistystä.

Helsingissä järjestettävä taidelähtöisiin menetelmiin pohjautuva Luovasti minä -vertaisryhmä on avoin kaikille epilepsiaa sairastaville aikuisille, aiempaa osaamista ei tarvita.

VNS (vagushermostimulaattori) tutuksi -teemapäivään voi puolestaan osallistua etäyhteyksillä tai paikan päällä Helsingissä.

Paikallisyhdistykset järjestävät toimintaa ympäri Suomen

Tutustu myös paikallisyhdistysten toimintaan. Yhdistyksissä tapaat muita epilepsiaa sairastavia ja heidän läheisiään, voit vaihtaa kokemuksia, osallistua toimintaan ja saada uusia ystäviä.

Epilepsiayhdistykset järjestävät esimerkiksi Kaverikahviloita eri puolilla Suomea. Monet niistä palaavat kesätauolta jo elokuussa. Katso Kaverikahviloiden paikkakuntatiedot ja aikataulut sivuiltamme.

  • Vertaistuki
  • Yhteisö

Mitä mieltä olet sivun sisällöstä?

Aiheeseen liittyvää