Tervetuloa mukaan syksyn toimintaan!

Uutinen

Kesälomat ovat takana ja syksyn tarjoamat mukavat ryhmät, kurssit ja tapahtumat edessä. Epilepsialiiton asiakaspalvelu, neuvonta ja muu toimisto on paikalla taas normaalisti tutuin aukioloajoin 8.8. alkaen. 

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Poimintoja syksyn tapahtumakalenterista

Haut syksyn kursseille ja ryhmiin ovat auenneet. Esimerkiksi Tahdon yökylään-vertaistapaamisessa Liikuntakeskus Pajulahdessa vahvistetaan yhdessä koko perheen luottamusta epilepsian kanssa pärjäämiseen. Epilepsiaan liittyviä asioita käsitellään vanhempien ja lasten omissa ryhmissä. Luvassa on myös perheiden yhteistä ajanviettoa ja lasten yökyläily uusien kavereiden kanssa.  

Epilepsiaa sairastavien aikuisten ja läheisten Varjosta valoon -mielen hyvinvoinnin kurssilla Mikkelissä taas edistetään mielen levollisuutta, etsitään uusia oivalluksia ja pohditaan hyvien ihmissuhteiden merkitystä hyvinvoinnille. Omaan hyvinvointiin keskittyy myös Hyvinvoinnin huoltamo -verkkoryhmä. Ryhmä tarjoaa asiantuntijoiden alustuksia sekä vertaiskeskustelua epilepsiasta ja unesta, levosta, ravitsemuksesta, mielen hyvinvoinnista ja liikunnasta. 

Verkon välityksellä on tarjolla myös tukea epilepsiaa sairastavan lapsen ja nuoren vanhemmuuteen. Vuorovaikutuksen verstas -verkkoryhmä on suunnattu epilepsiaa sairastavien lasten vanhemmille, jotka kaipaavat tukea arjen pulmiin ja vahvistusta vuorovaikutukseen lapsen kanssa. Juuret ja siivet -verkkoryhmä kokoaa puolestaan yhteen epilepsiaa sairastavien nuorten vanhempia juttelemaan nuoren itsenäistymiseen liittyvistä kysymyksistä ja huolista. 

Harvinaisepilepsiaa sairastaville ja läheisille järjestetään Lennox-Gastaut’n oireyhtymä -verkkoryhmä ja CDKL5 -verkkoryhmä, jotka koostuvat neurologin alustuksesta ja vertaiskeskusteluista. Verkkokeskustelua on tarjolla myös isovanhemmille syyskuussa. Isovanhempien illassa keskustellaan verkossa huolista, iloista tai kysymyksistä joita herää, kun lapsenlapsi sairastaa epilepsiaa. Tämän lisäksi luvassa on elokuussa ensimmäistä kertaa myös epilepsiaa sairastavien englanninkielinen vertaistapaaminen verkossa.

Paikallisyhdistykset järjestävät toimintaa ympäri Suomen

Muista tutustua myös paikallisyhdistysten toimintaan. Yhdistyksissä tapaat muita epilepsiaa sairastavia ja heidän läheisiään, voit vaihtaa kokemuksia, osallistua monipuoliseen toimintaan ja saada uusia ystäviä. Yhdistysten sisällä toimii aluekerhoja, jotka tarjoavat toimintaa pienemmillä paikkakunnilla. 

Mitä mieltä olet sivun sisällöstä?