Hyvinvointialueilla vaikuttaminen

Aluevaalit ovat ohi ja uusien hyvinvointialueiden aluevaltuustot Helsinkiä lukuun ottamatta ensimmäiselle nelivuotiskaudelle on valittiin tammikuussa 2022. Hyvinvointialue on sote-uudistuksen myötä käyttöön tuleva uusi hallinnollinen porras. Perusterveydenhuolto, erikoissairaanhoito ja sosiaalipalvelut yhdistyvät ja niitä on johdettu yhtenä kokonaisuutena maaliskuusta 2022 alkaen. Aiemmin erikoissairaanhoidosta ovat vastanneet sairaanhoitopiirit. Vastuu sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastustoimen palvelujen järjestämisestä siirtyy hyvinvointialueille (21) vuodesta 2023 alkaen.

Hyvinvointialueiden vastuulla on turvata yhdenvertaiset ja laadukkaat palvelut, parantaa palveluiden saatavuutta ja saavutettavuutta sekä kaventaa hyvinvointi- ja terveyseroja. Ennen aluevaaleja Epilepsialiitto laati kirjeen, jonka avulla epilepsiayhdistysten vapaaehtoisten oli mahdollista haastaa aluevaaliehdokkaat edistämään epilepsiaa sairastavien hyvän hoidon ja hyväksi havaittujen pitkäaikaissairauksien kansallisten hoitopolkujen toteutuminen vastaisuudessakin. Kirje toimii edelleen vaikuttamistyön apuna.

Tietoa hyvinvointialueilla vaikuttamisesta - tilaisuus epilepsiayhdistysten vapaaehtoisille

Järjestämme vapaaehtoistoimijoille tilaisuuden tulla kuulemaan ja keskustelemaan vaikuttamisen keinoista ja ajankohtaisista verkostoista hyvinvointialueilla keskiviikkona 7.9. klo 17.30-19.00. Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille ja se järjestetään etäyhteydellä. Ennakkoilmoittautuminen ei ole välttämätöntä, mutta ilmoittautuessa täällä  ennakkoon, saat osallistumislinkin tapahtumapäivän aamuna sähköpostiisi.  Vaihtoehtoisesti voit tulla suoraan mukaan alla olevasta linkistä, linjat avautuvat klo 17.15. Tervetuloa!

Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

Kirjepohja vaikuttamistyön tueksi

Tiedostomuoto: WORD

Kirjepohja vaalivaikuttamiseen

Kuvaus tiedostosta: Epilepsialiitto on laatinut kirjeen, jonka avulla epilepsiayhdistysten vapaaehtoiset voivat haastaa aluevaaliehdokkaat varmistamaan epilepsiaa sairastavien ja heidän läheistensä hyvän hoidon. Yhdistys voi lisätä kirjeeseen omat yhteystietonsa.

Lataa tiedosto

Ota yhteyttä!

Paula Salminen

Vastaan Epilepsialiitossa sosiaaliturva-asioista, neuvonnasta, kurssityöstä, edunvalvonnasta sekä kehittämistoiminnasta.

Mitä mieltä olet sivun sisällöstä?