Kaverikävelyjä järjestäville

Kaverikävely on Kaverikahvila-idean kylkeen kehitetty toimintamalli, joka mahdollistaa mukavaa ja rentoa yhdessäoloa samalla raikasta ilmaa ja liikuntaa saaden. Kaverikävelyitä järjestetään tällä hetkellä muutamissa epilepsiayhdistyksissä ja ne voisivat sopia osaksi muidenkin epilepsiayhdistysten toimintaa.  Jos olet kiinnostunut aloittamaan Kaverikävelyt paikkakunnallasi, löydät vinkkejä kävelyiden käynnistämiseen tältä sivulta.

Kuka vastaa Kaverikävelyistä? 

Yhdistys nimeää Kaverikävelylle vastuuhenkilön, joka toimii Kaverikävelyiden yhteyshenkilönä ja kävelyiden markkinoijana. Vastuuhenkilö pitää myös yhteyttä ohjaajan ja ohjaajan apuna olevan vertaisen kanssa.   

Missä Kaverikävely järjestetään?  

Yhdistys katsoo sopivan paikan Kaverikävelyjen järjestämiseen. Paikan tulee olla esteetön ja helposti löydettävissä oleva ulkoilupaikka, jossa voi liikkua myös apuvälineillä. Kokoontumispaikan tulee olla aina sama. Kokoontumispaikan tulee olla helposti nimettävissä, kuten tietty patsas. Paikalle tulee päästä helposti esimerkiksi bussilla. Reitin on hyvä sijaita luonnon lähellä.  

Kaverikävelyn aikataulu 

Lähtö Kaverikävelyille tapahtuu aina samaan aikaan ja samasta paikasta. Sopiva kävelyaika on noin yksi tunti. Kävelyn jälkeen voi järjestää halutessaan vapaamuotoisen kahvilakäynnin.  

Kaverikävelyohjaaja 

Kaverikävelyllä tulee olla mukana ohjaaja. Ohjaaja vastaa Kaverikävelyn valmistelusta, kävelyn sujumisesta ja kävelykertojen raportoinnista.  

Mitä Kaverikävelyohjaaja tekee?  

  • Valmistelee kävelyt esim. tutustumalla alueeseen etukäteen 
  • Ottaa kaikki osallistujat vastaan 
  • Luo mukavan liikkumishetken osallistujille 
  • Kirjaa seurantalomakkeen 
  • Raportoi yhdistykselle kävijämäärät 

Mitä muuta tarvitaan?  

On hyvä, että Kaverikävelyllä on mukana yhdistyksen vapaaehtoinen. Vapaaehtoinen toimii ohjaajan apuna ja kävijöille vertaisena.  

Miten markkinoida Kaverikävelyjä?  

Kaverikävelyitä markkinoidaan yhdistyksen käyttämillä tiedotuskanavilla. Tiedotuskanava voi olla jäsenkirje, kotisivut sekä sosiaalinen media.  

Materiaalit Kaverikävelyn järjestämisen tueksi

Tiedostomuoto: PPTX

Kaverikävely mainospohja

Kuvaus tiedostosta: Uusi mainospohja Kaverikävelyn markkinointiin. Kaverikävelyn mainospohjaan on mahdollista lisätä oman tapaamispaikan tiedot kuten ajankohta ja ohjaajan. Oikeaan yläkulmaan voit lisätä yhdistyksesi logon ja vasempaan alareunaan voit lisätä yhteyshenkilön nimen ja puhelinnumeron.

Lataa tiedosto
Tiedostomuoto: PNG

Kaverikävely tunnus

Kuvaus tiedostosta: Voit käyttää kaverikävely tunnusta toiminnan mainostamisessa, esimerkiksi sosiaalisen median kanavissa.

Lataa tiedosto

Kysy lisää!

Piritta Selin

Vastaan järjestötoiminnan kehittämisestä sekä valtakunnallisesta vapaaehtois- ja vertaistoiminnasta. Toimin tietosuojavastaavana.

Mitä mieltä olet sivun sisällöstä?