Kaverikahviloita järjestäville

Kaverikahviloista on tullut jo yli kymmenen epilepsiayhdistyksen järjestämää toimintaa. Vuonna 2022 Kaverikahviloita kokoontui viidellätoista paikkakunnalla yhteensä 74 kertaa.  Epilepsialiitto koordinoi toimintaa osallistumalla kahviloiden markkinointiin ja tukemalla yhdistyksiä kahviloiden käynnistämisessä ja ylläpidossa. Esimerkiksi Kaverikahviloiden ohjaajat kokoontuvat säännöllisesti liiton johdolla kuulumisten ja ajatusten vaihtoon.

Parhaimmillaan Kaverikahvilat toimivat eteisenä yhdistykseen. Kävijät ovat kertoneet, että kynnys tulla kahvilaan on matalampi kuin lähteä tutustumaan yhdistyksen muuhun toimintaan. Usein Kaverikahvilaan tullaankin aluksi tutkailemaan tunnelmaa. Kun yhdistykset pääsevät kertomaan kahvilassa toiminnastaan, innostus kerhon tai yhdistyksen muuhun toimintaan saattaa syttyä.

Kaverikahvilaohjaajien kevään 2023 tapaamiset

Tule mukaan vaihtamaan kuulumisia muiden paikkakuntien Kaverikahvilaohjaajien kanssa!

  • torstai 9.2.  klo 16.15-17.15 PERUTTU
  • tiistai 18.4. klo 14-15

Kaverikahvilaohjaaja tapaaminen on tarkoitettu jo toiminnassa mukana oleville ohjaajille, jossa saada ideoita ja vinkkejä kaverikahvila toimintaa.

Kaverikahvilaohjaaja tapaaminen järjestetään TEAMS-etäyhteydellä. Ilmoittaudu mukaan alla olevien linkkien kautta. Osallistumislinkki lähetetään sinulle viimeistään Kaverikahvilaohjaaja tapaamispäivänä.

Ilmoittaudu tiistain 18.4. Kaverikahvilaohjaaja tapaamiseen tästä

Tilaa myös materiaalia Epilepsialiitosta!

Kaverikahvila-toimintaa varten on koottu käsikirja, jonka voi tilata Epilepsialiitosta joko sähköisenä tai verkkokaupasta painettuna oppaana. Myös markkinointimateriaalia kuten esitteitä, pinssejä ja kupin alusia voi tilata maksutta ottamalla yhteyttä Epilepsialiittoon (epilepsialiitto@epilepsia.fi).

Ohjeita Kaverikahvilan ohjaajan palkkion maksuun

Yhdistys voi maksaa Kaverikahvilan ohjaajalle palkkiota. Verottajalle se ilmoitetaan työkorvauksena. Työkorvaus tarkoittaa korvausta, joka maksetaan työstä, tehtävästä tai palveluksesta mutta joka ei ole palkkaa.

Kaverikahvilan ohjaajan saama korvaus ja ennakonpidätys ilmoitetaan tulorekisteriin palkkatietoilmoituksella, tulolajilla Työkorvaus (336).  Mahdollinen matkakustannusten osuus sisällytetään työkorvauksen määrään. Tutustu verottajan ohjeisiin

Ohjaaja tarvitsee työkorvausta varten oman verokortin. Palkan verokorttia ei voi käyttää työkorvausten maksun yhteydessä, koska palkkatuloista tehdään eri vähennyksiä kuin työkorvauksista. Katso ohjeet verokortin tilaamiseen työkorvausta varten.

Materiaalit Kaverikahvilan järjestämisen tueksi

Tiedostomuoto: PPT

Kaverikahvilan mainospohja

Kuvaus tiedostosta: Vuonna 2023 uudistettu mainospohja Kaverikahvilan markkinointiin. Kaverikahvilan mainospohjaan lisätään oman kahvilan tiedot kuten ajankohta, paikka ja ohjaaja. Oikeaan yläkulmaan voit lisätä yhdistyksesi logon ja vasempaan alareunaan voit lisätä yhteyshenkilön nimen ja puhelinnumeron.

Lataa tiedosto
Tiedostomuoto: WORD

Kaverikahvilan ohjaajan hakuilmoituksen teksti malliksi

Kuvaus tiedostosta: Kaverikahvilan ohjaaja on olennainen osa Kaverikahvilaa. Ryhmänohjaustaitoista ohjaaja on toisinaan haettava hakuilmoituksella. Malliteksti auttaa ohjaajan haussa. Kaverikahvilan hakuilmoituksessa kerrotaan oleelliset edellytykset Kaverikahvilan ohjaajalle.

Lataa tiedosto
Tiedostomuoto: WORD

Kaverikahvilan ohjaajan sopimus

Kuvaus tiedostosta: Kaverikahviloita järjestävän yhdistyksen on hyvä tehdä ohjaajan kanssa kirjallinen sopimus Kaverikahvilan ohjaustyöstä. Sopimukseen kirjataan sopija-osapuolten yhteystiedot ja muut sovittavat asiat kuten palkkio. Sopimuspohja on ladattavissa ja vapaasti käytettävissä.

Lataa tiedosto
Tiedostomuoto: PDF

Palkkionmaksulomake Kaverikahvilan ohjaajalle

Kuvaus tiedostosta: Ohjaajalle maksettava korvaus sisältää Kaverikahvilan ohjauksen (1,5–2 h), valmisteluajan (30 min) sekä seurantatietojen keräämisen. Korvauksen ohjeellinen suuruus on 40 euroa/kerta + matkakulut halvimman kulkuvälineen mukaan, mutta korvauksesta voidaan sopia toisin. Ohjaaja merkitsee toteutuneet ohjauskerrat ja matkakulut korvauslomakkeeseen ja toimittaa lomakkeen yhdistyksen yhteyshenkilölle.

Lataa tiedosto
Tiedostomuoto: EXCEL

Kaverikahvilan kävijämäärien tilastointilomake

Kuvaus tiedostosta: Kaverikahvilakävijämäärien tilastoiminen on yhdistyksen toiminnasta raportoimisen vuoksi tärkeää ja se onnistuu kätevästi tilastointilomakkeen avulla. Lomakkeessa on sarakkeet kerättävälle tiedolle ikäryhmittäin.

Lataa tiedosto
Tiedostomuoto: PNG

Kaverikahvilan logo

Kuvaus tiedostosta: Kaverikahvilan logo on käytettävissä esimerkiksi kahviloiden markkinoinnissa. Kaverikahvilan logossa on kaksi oranssia kuppia sekä teksti Kaverikahvila.

Lataa tiedosto
Tiedostomuoto: WORD

Kaverikahvilaohjaajan työtodistuspohja

Kuvaus tiedostosta: Kaverikahvilan ohjaajat voivat halutessaan pyytää todistuksen tekemästään ohjaustyöstä. Todistuksen mallipohja on tarkoitettu helpottamaan todistuksen kirjoittamista ja sitä voi muokata tarpeisiin sopivaksi. Todistuksen allekirjoittaa epilepsiayhdistys.

Lataa tiedosto

Haluaisiko yhdistyksenne perustaa Kaverikahvilan?

Piritta Selin

Vastaan Epilepsialiiton järjestötoiminnan kehittämisestä ja toteuttamisesta sekä toimin vapaaehtois- ja vertaistoiminnan valtakunnallisena koordinaattorina. Toimin Epilepsialiitossa tietosuojavastaavana.

Mitä mieltä olet sivun sisällöstä?