Leikkitreffejä järjestäville

Mitkä ovat Leikkitreffit?

Leikkitreffit ovat matalan kynnyksen alueellinen kohtaamispaikka lapsiperheille. Leikkitreffit voidaan järjestää epilepsiayhdistyksen tiloissa tai paikassa, jonne kaikkien on helppo tulla, esim. asukastupa tai leikkipuisto.

Kenelle leikkitreffit on suunnattu?

Leikkitreffit on tarkoitettu kaikille lapsiperheille, joita epilepsia koskettaa.

Mikä on leikkitreffien tarkoitus?

Leikkitreffien tarkoituksena on tarjota perheille helppo, mutkaton ja lapsiturvallinen kohtaamispaikka, jossa vanhemmat voivat keskustella, jakaa omia kokemuksiaan ja vinkkejä, samalla kun lapset puuhastelevat keskenään. Leikkitreffit antavat mahdollisuuden niin lasten kuin aikuisten vertaistuelle. Se mahdollistaa uusien ystävyyssuhteiden syntymisen ja vahvistaa siten yhteisöllisyyden tunnetta. Tavoitteena on myös saada perheistä uusia, aktiivisia toimijoita epilepsiayhdistykseen.

Kuinka usein leikkitreffejä järjestetään?

Epilepsiayhdistys voi itse määritellä kuinka usein he haluavat leikkitreffit järjestää. Leikkitreffit voi olla esim. 4–6 kertaa vuodessa. Leikkitreffi- toimintaa aloitellessa kannattaa kokeilla, mikä ajankohta on perheiden kannalta parempi – kannattaako kohtaamisia järjestää viikonloppuisin vai arki-iltana.

Mitä leikkitreffeihin tarvitaan?

Leikkitreffien järjestäminen vaatii vain paikan, kahvia tai teetä aikuisille ja mehua lapsille. Ohjattua toimintaa ei tarvitse järjestää. Vanhemmat ovat itse vastuussa lapsistaan tapahtuman aikana. On hyvä varmistaa, että kokoontumispaikka on myös turvallinen.

Materiaaleja Leikkitreffien järjestämisen tueksi

Tiedostomuoto: PPTX

Leikkitreffit mainospohja

Kuvaus tiedostosta: Uusi mainospohja Leikkitreffien markkinointiin. Leikkitreffin mainospohjaan on mahdollista lisätä tapahtumapaikan tiedot kuten ajankohta, paikka ja yhteyshenkilö. Oikeaan yläkulmaan voit lisätä yhdistyksesi logon.

Lataa tiedosto
Tiedostomuoto: EXCEL

Leikkitreffien kävijämäärien tilastointilomake

Kuvaus tiedostosta: Leikkitreffien kävijämäärien tilastointilomake. Lomakkeeseen merkitään päivämäärä ja arvio osallistujien ikäjakaumasta.

Lataa tiedosto
Tiedostomuoto: PNG

Leikkitreffit tunnus

Kuvaus tiedostosta: Voit käyttää Leikkitreffit tunnusta toiminnan mainostamisessa, esimerkiksi sosiaalisen median kanavissa ja jäsenkirjeessä.

Lataa tiedosto

Jäikö kysyttävää? Tai haluaako yhdistyksesi järjestää Leikkitreffit?

Tanja Vihriälä-Määttä

Kehitän ja tuen vapaaehtois- ja lapsi- ja perhetoimintaa. Vastaan Epilepsialiiton neuvontaan sekä kehitän ja osallistun vertaistuki-, ryhmä- ja kurssityöhön.

Mitä mieltä olet sivun sisällöstä?