Ajankohtaista NYT -tiedotteet

Ajankohtaista NYT tiedotteeseen on koottu epilepsiayhdistyksille ajankohtaisia tapahtumia, koulutuksia ja muita yhdistykselle tärkeitä asioita. Tiedote lähetetään sähköpostitse noin kerran kuukaudessa yhdistysten puheenjohtajille, varapuheenjohtajille ja sihteereille. Tiedotteet kannattaa jakaa eteenpäin esimerkiksi yhdistyksen hallituksessa. Voit lukea viimeisimmät tiedotteet myös tältä sivulta.

Ajankohtaista NYT 5/2024

Mukavaa toukokuuta! Ohessa ajankohtaisia asioita epilepsiayhdistyksille:
Kesäkisat Raumalla la 8.6. klo 13–16 Otanlahden urheilukentällä
Tule mukaan kisailemaan ja kannustusjoukkoihin vuoden hauskimpaan urheilutapahtumaan! Kesäkisoissa on tänä vuonna paljon hauskaa ohjelmaa mm:
 • Kisailla voit perinteisissä yleisurheilulajeissa ja tutustua hauskoihin toiminnallisiin pisteihin, kuten nuorten pisteen onnenpyörä!
 • Rauman epilepsiayhdistyksen pisteellä voit heittää lepuuttajaa ja Rauman kaupungin pisteellä voit kokeilla lämäritutkaa. Palkintona Lukon pelipaita!
 • Rauman epilepsiayhdistys järjestää myyjäiskojun ja arvonnan. Ohessa myös hauskoja pulmapelejä ja pitsinnypläyspiste!
 • Maksuttomalla lounaalla tarjolla Rauman perinneruokaa Lapskoussia sekä Laitilan virvoitusjuomia.
Kerätkää porukka ja tulkaa yhteiskyydillä kohti kesäistä Raumaa! Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan 31.5. mennessä täältä. Nähdään upealla kentällä meren äärellä kesäkuussa!
Materiaaleja pieni ele -keräykseen löytyy yhdistyspankista
Seuraava pieni ele -vaalikeräys lähestyy touko- kesäkuussa EU-vaalien äänestyspaikoilla. Jos ette ole vielä mukana keräyksessä, voitte ilmoittautua mukaan: info@pieniele.fi. Vapaaehtoisten lipasvahtikerääjien tarve on suuri. Yhdistyspankissa on valmiita tekstejä sekä kuvia vapaaehtoisten rekrytointiin. Voit käyttää materiaaleja esimerkiksi jäsenkirjeessä tai sosiaalisessa mediassa. Lisätietoja ja tukea Tuulilta tuuli.koskinen@epilepsia.fi, 040 921 0979.
Kurssihaku 2024 on auki
Löydät kaikki vuoden 2024 kurssit täältä. Kerro kursseista jäsenillesi esimerkiksi jäsenkirjeessä. Tälle kurssille toivomme hakijoita:
 • Epilepsia ja aivovamma/AVH-verkkoryhmä keskiviikkoiltaisin 21.8.–11.9.
 • Meidän perhe -kurssi EPM1-epilepsiaa sairastaville lapsille ja nuorille perheineen 24.–27.10. Härmän kylpylä, Ylihärmä.
 • Epilepsia, parisuhde ja seksuaalisuus -verkkoryhmä keskiviikkoiltaisin 30.10.–20.11.
 • Vanhemmuuden verstas: Lapsen haastava käytös ja kaverisuhteiden tukeminen -verkkoryhmä tiistai-iltaisin 12.–26.11.
Uutta tukea 13–18-vuotiaille nuorille
Kolmivuotinen Oot yksi meistä -hankkeemme on käynnistynyt! Hanke on suunnattu epilepsiaa sairastaville nuorille ja heitä kohtaavalle opetushenkilöstölle. Rakennamme nuorille oman verkkoyhteisön Discord-alustalle ja järjestämme heille tapahtumia ympäri Suomea. Tutustu uuteen hankkeeseen nettisivuillamme
Etsimme jo nyt 13–18-vuotiaita epilepsiaa sairastavia nuoria mukaan ideoimaan ja kertomaan mielipiteitä heille suunnatusta toiminnasta. Vinkkaa tästä tuntemallesi nuorelle!
Ole yhteydessä meihin:
Lidia, 044 901 9364, lidia.bogale@epilepsia.fi
Tytti, 044 731 2311, tytti.svetloff@epilepsia.fi
 
Vaikuttajafoorumi 4-6.10. Kuopiossa
Vaikuttajafoorumi järjestetään syksyllä Scandic Kuopiossa. Laita ajankohta jo kalenteriisi! Ohjelma julkaistaan elokuun lopussa.
 
 
Ajankohtaista NYT -kirjeeseen on koottu tulevia tapahtumia, koulutuksia ja muita yhdistykselle tärkeitä asioita. Kirje on lähetetty poiminnalla pj, varapj ja sihteeri, sekä kirjeen tilanneet henkilöt. Jaathan sähköpostia eteenpäin esim. yhdistyksen hallituksessa. Kaikki ajankohtaiset tiedot ja osallistumislinkit löytyvät myös www.epilepsia.fi/yhdistyspankki
Keväisin terveisin,
Järjestötiimi Aida, Tanja, Heli, Piritta ja Hanna-Reetta

Ajankohtaista NYT 4/24

Mukavaa huhtikuun alkua! Ohessa ajankohtaisia asioita epilepsiayhdistyksille:

Liittokokous lauantaina 13.4 Scandic Park, Helsinki

Oletko tulossa liittokokoukseen? Ilmoittaudu mukaan viimeistään tänään 4.4. täältä. Järjestämme kokoushotellissa liittokokousetkot pe 12.4. klo 18–20. Tule tapaamaan muita vapaaehtoisia sekä liiton työntekijöitä. Paikalla myös Pieni ele ry:n toiminnanjohtaja Erika Mäntylä kertomassa kuulumisia pieni eleestä.

 

STEA-jäsenjärjestöavustuksen 2023 käytön selvittäminen

Selvityslomakkeen löydät täältä. Hakemukset liitteineen tulee toimittaa Epilepsialiittoon 15.4.2024 mennessä.

 

Helpotusta hallintoon, tukea toimintaan-info

 • 17.4. klo 17–18.30 Tule kuulemaan Epilepsialiiton palveluista ja tapahtumista, sekä vertaistuen monista mahdollisuuksista. Liity mukaan tästä linkistä

Vertaistukea ja tietoa verkkotapaamisista

Järjestämme kaikille avoimia ja maksuttomia teemallisia Teams-keskusteluja eri aiheista. Verkkotapaamiset löytyvät täältä, vinkkaa niistä jäsenillenne! Seuraava tapaaminen:

Kurssihaku 2024 on auki

Löydät kaikki vuoden 2024 kurssit täältä. Kerro kursseista jäsenillesi esimerkiksi jäsenkirjeessä. Tälle kurssille toivomme hakijoita:

 • Luonnosta voimaa -kurssi epilepsiaa sairastaville, työikäisille epilepsiaa sairastaville aikuisille ja läheisille. Verkkotapaaminen ti 11.6. Lähijakso ma-ke 17.6.–19.6. Liikuntakeskus Pajulahti, Nastola. Hae mukaan viimeistään 5.5.

 

Kesäkisat Raumalla la 8.6. klo 13–16 Otanlahden urheilukentällä

Tule mukaan kisailemaan vuoden hauskimpaan urheilutapahtumaan tai liity kannustusjoukkoihin! Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan 31.5. mennessä täältä. Kimppakyytejä kannattaa aloittaa suunnittelemaan hyvissä ajoin esim. toisen yhdistyksen kanssa.  


Mikäli et vielä kuulu sähköpostilistalle, voit tilata Ajankohtaista NYT-tiedotteen omaan sähköpostiisi täältä.
 

Ajankohtaista NYT -tiedote on koottu tulevia tapahtumia, koulutuksia ja muita yhdistykselle tärkeitä asioita. Kirje on lähetetty poiminnalla pj, varapj ja sihteeri, sekä kirjeen tilanneet henkilöt. Jaathan sähköpostia eteenpäin esim. yhdistyksen hallituksessa. Kaikki ajankohtaiset tiedot ja osallistumislinkit löytyvät myös www.epilepsia.fi/yhdistyspankki

 

Keväisin terveisin,

Järjestötiimi Aida, Tanja, Heli, Piritta ja Hanna-Reetta

Ajankohtaista NYT 3/2024 (5.3.2024)

Mukavaa alkavaa maaliskuuta! Ohessa ajankohtaisia asioita epilepsiayhdistyksille:

Yhdenvertaisuuskyselyn tulokset ja turvallisemman tilan periaatteet 6.3. klo 17-18.30.

Tule Teams linjalle kuulemaan viime syksyn yhdenvertaisuuskyselyn tuloksista ja turvallisemman tilan periaatteiden käyttöön ottamisesta yhdistyksissä. Liity mukaan tästä. Linjalla Epilepsialiitosta Virpi ja Piritta.

Liittokokoukseen valmistautuminen

Liittokokous pidetään la 13.4. Helsingissä Scandic ParkissaPe 12.4. järjestämme kokoushotellissa liittokokousetkot klo 18–20. Tule tapaamaan muita vapaaehtoisia sekä liiton työntekijöitä. Paikalla myös Pieni ele ry:n toiminnanjohtaja Erika Mäntylä kertomassa kuulumisia pieni eleestä. Lisää tietoa liittokokoukseen valmistautumisesta täältä ja ilmoittaudu liittokokoukseen ja etkoille täältä.

Kaverikahviloihin koulutetaan kavereita

Kaverikahviloissa ohjaajan apuna voi olla vertaisina toimivia valmennettuja kavereita. Tälle vuodelle on suunnitteilla kaverivalmennus. Kaverivalmennus on lyhyt, yhden illan mittainen verkkovalmennus. Jos teillä yhdistyksessänne on tiedossa henkilöitä, jotka voisivat valmentautua Kaverikahvilaan ohjaajan avuksi, kiinnostuksen voi ilmoittaa yhteisövalmentaja Hanna-Reetalle: hanna-reetta.ruokamo@epilepsia.fi

Kirjoita juttu epilepsialehteen

Epilepsiayhdistyksillä on jatkossa mahdollisuus kirjoittaa lyhyt juttu Epilepsialehteen. Jutussa voi tuoda esiin esimerkiksi yhdistyksen kuulumisia. Lue lisää ja varaa yhdistyksellenne oma palstatila tämän vuoden lehdestä.

STEA-jäsenjärjestöavustuksen maksupäivät ja sopimuksen allekirjoittaminen

Vuoden 2024 avustukset on viimein maksettu avustuksen saajille, joten myös jäsenjärjestöavustukset on voitu maksaa epilepsiayhdistyksille. Ensimmäinen erä on maksussa 6.3. Seuraavat maksupäivät ovat 16.5., 12.8., 10.11. Sopimukset tulevat virallisille nimenkirjoittajille allekirjoitettavaksi lähiviikkoina toiveenne mukaisesti joko sähköisesti tai kirjeitse

Tietoa ja vertaistukea verkkotapaamisista

Seuraava teemallinen Teams-tapaaminen pidetään 8.4. klo 14-15.30. Aiheena Epilepsia ja aivovamma. Tule mukaan keskustelemaan, jos epilepsia on tullut elämääsi aivovamman seurauksena, ilmoittaudu mukaan. Kaikki Teams-keskustelut löytyvät täältä, vinkkaa niistä myös jäsenillenne!

Kurssihaku 2024 on auki

Löydät kaikki vuoden 2024 kurssit täältä. Kerro kursseista jäsenillesi esimerkiksi jäsenkirjeessä. Seuraava kurssi:

 • Luonnosta voimaa -kurssi epilepsiaa sairastaville, alle 30-vuotiaille nuorille aikuisille ja läheisille. Verkkotapaaminen ti 11.6. Lähijakso ma-ke 17.6.–19.6. Liikuntakeskus Pajulahti, Nastola. Hae mukaan viimeistään 5.5

Kesäkisat Raumalla la 8.6. klo 13–16 Otanlahden urheilukentällä

Tule mukaan kisailemaan vuoden hauskimpaan urheilutapahtumaan tai liity kannustusjoukkoihin! Kimppakyytejä kannattaa aloittaa suunnittelemaan hyvissä ajoin esim. toisen yhdistyksen kanssa. Lisätietoa myöhemmin kevään aikana!

Ajankohtaista NYT -kirjeeseen on koottu tulevia tapahtumia, koulutuksia ja muita yhdistykselle tärkeitä asioita. Kirje on lähetetty poiminnalla pj, varapj ja sihteeri, sekä kirjeen tilanneet henkilöt. Jaathan sähköpostia eteenpäin esim. yhdistyksen hallituksessa. Kaikki ajankohtaiset tiedot ja osallistumislinkit löytyvät myös www.epilepsia.fi/yhdistyspankki

Keväisin terveisin,

Järjestötiimi Aida, Tanja, Heli, Piritta ja Hanna-Reetta

Kysy lisää!

Aida Mikkola

Tuen vapaaehtoistoimintaa ja koordinoin vertaistukitoimintaa. Vastaan nuorten toiminnasta. 

Mitä mieltä olet sivun sisällöstä?