Ajankohtaista NYT -tiedotteet

Ajankohtaista NYT tiedotteeseen on koottu epilepsiayhdistyksille ajankohtaisia tapahtumia, koulutuksia ja muita yhdistykselle tärkeitä asioita. Tiedote lähetetään sähköpostitse noin kerran kuukaudessa yhdistysten puheenjohtajille, varapuheenjohtajille ja sihteereille. Tiedotteet kannattaa jakaa eteenpäin esimerkiksi yhdistyksen hallituksessa. Voit lukea viimeisimmät tiedotteet myös tältä sivulta.

Ajankohtaista NYT 6/23 (6.9.2023)

Yhdistyskahvit puheenjohtajille ja sihteereille Teamsilla torstaina 7.9. klo 17–18
Tule etäkahveille aina kuukauden ensimmäinen torstai kuulemaan ja juttelemaan toisten yhdistysten ja liiton työntekijöiden kanssa. Lue lisää täältä tai tule suoraan Teams-linjalle 7.9. tästä.

Viimeinen kuulutus Yhdistysturbulenssiin
Tarvitseeko yhdistyksenne lisäboostia toimintaansa? Lähtekää mukaan turbulenssiin! Turbulenssi starttaa torstaina 28.9. klo 17. Kokoonnumme tuolloin Teamsissä hiomaan jokaisen mukana olevan yhdistyksen ennakkoon mietityt tavoitteet ja sopimaan jatkosta. Muutamia vapaaehtoisia on jo ilmoittautunut turbulenssiin, mutta vielä mahtuu mukaan. Ilmoittauduthan pian, viimeistään 27.9. sähköpostitse jollekin järjestötiimistämme. Lue lisää yhdistysturbulenssista täältä.

Vaikuttajafoorumi verkossa 30.9. – luvassa erinomaisia puheenvuoroja!
Vaikuttajafoorumi toteutetaan tänä vuonna verkossa teemalla Yhdenvertaisuus – jokaisen oikeus. Osallistua voi omalla laitteella (puhelin, tabletti, tietokone) tai halutessaan voi kerätä isomman ”kisakatsomon” lähetystä seuraamaan. Webinaarissa mukana viime vuodeltakin tuttu professori Kaijus Ervasti, järjestöasiantuntija Milla Ilonen ja tasa-arvoasiantuntija Elina Nikulainen. Tule kuuntelemaan innostavia puheenvuoroja ja löydä oma tapasi vaikuttaa! Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Vertaistukea ja tietoa verkkotapaamista
Järjestämme teemallisia Teams-keskusteluja eri aiheesta läpi vuoden kaikille aiheesta kiinnostuneille. Seuraavat tapaamiset:

Haku kursseille käynnissä
Haemme osallistujia kursseillemme. Myös yhdistysten kannattaa mainostaa kursseja kaikille epilepsiaa sairastaville läheisineen esim. jäsenkirjeessä. Kurssitiedot löytyvät täältä.

Seuraavat kurssit:

Mukavaa alkavaa syksyä!

Epilepsialiiton järjestötiimi

Heli, Piritta, Aida, Tanja ja Hanna-Reetta

Ajankohtaista NYT 5/23 (10.8.2023)

Epilepsiayhdistysten STEA-avustuksen haku vuodelle 2024

Epilepsialiiton edelleen jakaman STEA-jäsenjärjestöavustuksen haku päättyy 31.8. Ohjeet hakuun löytyvät täältä. Mietityttääkö avustuksen hakemisessa jokin asia? Tule kysymään mieltä askarruttavat kysymykset Helpotusta hallintoon kyselytunnille (Teams) 23.8. klo 17-18.30. Mukaan pääset tästä linkistä.

Kesäkisat 2024 – kisailtaisiinko teidän paikkakunnallanne?

Epilepsialiitto etsii epilepsiayhdistyksistä kumppania ensi kesäkuun kesäkisojen järjestämiseen. Olisiko teidän yhdistyksenne paikkakunnalla kisailuun sopiva kenttä? Kysy lisää ja ilmoita Helille alustava kiinnostuksenne olla mukana järjestämässä seuraavia kesäkisoja 31.8 mennessä!

Uutta: Yhdistysturbulenssi käynnistyy nyt syksyllä

Uusiutuva yhteisö strategiatyö jatkuu. Yhdistysturbulenssin avulla epilepsiayhdistys saa uutta puhtia toimintaansa. Yhdistysturbulenssissa on mukana sitoutuneita kokeilijoita, jotka lähtevät viemään yhdistyksen valitsemia uudistuksia eteenpäin (1-2 tavoitetta) liiton ja muiden turbulenssissa mukana olevien yhdistysten tuella. Muutamia yhdistys on jo ilmoittautunut mukaan. Olisiko teidänkin yhdistyksenne valmis turbulenssiin? Lue lisää yhdistysturbulenssista yhdistyspankista ja hyppää mukaan!

Yhdistyskahvit puheenjohtajille ja sihteereille

Tule etäkahveille kuukauden ensimmäinen torstai klo 17–18! Kokoonnutaan linjoille yhteisten keskustelujen käymiseksi ja yhdistysten keskinäisen vertaistuen toteutumiseksi. Kahvittelemassa vaihdellen myös liiton työntekijöitä. Lue lisää täältä tai tule seuraavaan Teams-kahvitteluun 7.9. tästä linkistä.

Kurssitoiminta

Haemme osallistujia Epilepsialiiton kurssitoimintaan. Kursseja kannattaa mainostaa epilepsiayhdistysten jäsenille sekä kaikille epilepsiaa sairastaville läheisineen. Kurssitiedot löytyvät täältä.

  • Vierelläsi välittäen-kurssi yli 60-vuotiaille vaikeaa epilepsiaa sairastaville ja läheisille Backbyn kartanossa, Espoossa 6.–8.10.2023
  • Lasten syysseikkailu 10-14-vuotiaille epilepsiaa sairastaville Loma- ja kurssikeskus Koivupuistossa, Ylöjärvellä 16.-18.10.2023.

Mobiilikortti poistuu 1.9.2023

Epilepsiayhdistysten jäsenillä on ollut mahdollisuus ladata älypuhelimeen mobiilijäsenkortti, josta on voinut nähdä esimerkiksi tulevat tapahtumat. Valitettavasti mobiilijäsenkortti poistuu käytöstä 1.9.2023 korkeiden kustannusten, pienen käyttäjämäärän ja vanhentuneen ilmeen vuoksi. Pahoittelemme kortin poistumisesta aiheutunutta harmia. Tapahtumat löytyvät jatkossakin epilepsia.fi/tapahtumat  ja yhdistysten omista viestintäkanavista.

Mukavaa elokuuta!

Epilepsialiiton järjestötiimi

Aida, Heli, Piritta, Tanja ja Hanna-Reetta

Ajankohtaista NYT 4/23 (13.6.2023)

STEA-avustuksen haku 2024 on avattu

Epilepsialiiton edelleen jakaman STEA-jäsenjärjestöavustuksen haku päättyy 31.8. Lisätietoja ja hakulomakkeet löytyvät täältä. Toimitamme paperiset hakulomakkeet vain pyydettäessä.

Uutta: Yhdistysturbulenssi käynnistyy syksyllä

Uusiutuva yhteisö strategiatyö jatkuu. Yhdistysturbulenssin avulla epilepsiayhdistys saa uutta puhtia toimintaansa. Turbulenssissa on mukana sitoutuneita kokeilijoita, jotka lähtevät viemään yhdistyksen valitsemia uudistuksia eteenpäin (1-2 tavoitetta) liiton ja muiden turbulenssissa mukana olevien yhdistysten tuella. Olisiko teidän yhdistyksenne halukas lähtemään mukaan turbulenssiin? Lue lisää yhdistysturbulenssista yhdistyspankista ja ilmoittautukaa mukaan!

Yhdistyskahvit puheenjohtajille ja sihteereille

Yhdistyskahvit käynnistyivät kesäkuussa ja jatkuvat taas syyskuussa. Yhdistysten puheenjohtajille ja sihteereille tarkoitetut etäkahvit järjestetään aina kuukauden ensimmäinen torstai klo 17–18. Kokoonnutaan linjoille yhteisten keskustelujen käymiseksi ja yhdistysten keskinäisen vertaistuen toteutumiseksi. Kahvittelemassa vaihdellen myös liiton työntekijöitä. Lue lisää yhdistyskahveista täältä. Seuraavaan kahvitteluun 7.9. voit liittyä suoraan tästä linkistä.

Kaverikahvilat – olettehan ilmoittaneet syksyn tapaamisajat liittoon?

Syksyn Kaverikahviloiden ajankohdat tulevat taas kootusti seuraavaan Epilepsialehteen. Järjestetäänkö yhdistyksessänne Kaverikahviloita? Jos ette ole vielä ilmoittaneet Epilepsialiittoon syksyn Kaverikahvilakertojen tapaamisaikoja, paikkaa ja yhteyshenkilöä, ilmoittakaa tiedot viimeistään 15.6. piritta.selin@epilepsia.fi

Ruotsinkieliset yhdistykset

Palveleeko yhdistyksenne myös ruotsin kielellä? Mikäli haluatte esitellä toimintaanne epilepsia.fi sivuston ruotsinkielisellä puolella, toimittakaa valmiit ruotsinkieliset esittelytekstit yhdistyksestänne tuuli.haara@epilepsia.fi Lisäämme tekstit verkkosivuille.

Kurssitoiminta

Haemme osallistujia Epilepsialiiton kurssitoimintaan. Kursseja voi mainostaa kaikille epilepsiaa sairastaville ja heidän läheisilleen jäsenyydestä riippumatta. Kurssitiedot löytyvät täältä.

  • Arki omin askelin -verkkoryhmä epilepsiaa sairastaville, jotka asuvat yksin, maanantaisin 21.8.–18.9. klo 17.00–19.00.
  • Vierelläsi välittäen -kurssi yli 60-vuotiaille vaikeaa epilepsiaa sairastaville ja läheisille 6.–8.10. Backbyn kartanossa, Espoossa.

Kesä on otollista aikaa tietomurroille, ollaan varovaisia!

Tietojenkalastelu- ja huijausviestejä on paljon liikkeellä. Viestit ovat usein niin ammattimaisesti tehtyjä, ettei niitä välttämättä tunnista huijaukseksi. Tärkeintä on, ettei anna mitään tietoja, ei kirjaudu mihinkään eikä maksa mitään, jollei ole täysin varma, että viesti on varmasti oikea. Lue Traficomin ohjeita varautumiseen.

Kesän aukioloajat

Epilepsialiiton henkilökunta lomailee heinä-elokuussa. Toimistomme, puhelin ja chat ovat suljettuina 10.7.-7.8. Palaamme yhteydenottoihin lomien jälkeen.

Kiitos kuluneesta keväästä ja mukavaa kesää kaikille!

Epilepsialiiton järjestötiimi

 

Aida, Heli, Piritta ja Tanja

Kysy lisää!

Aida Mikkola

Kehitän ja tuen vapaaehtois- ja nuorten toimintaa. Vastaan Epilepsialiiton neuvontaan sekä kehitän ja osallistun vertaistuki-, ryhmä- ja kurssityöhön.

Mitä mieltä olet sivun sisällöstä?