Ajankohtaista NYT -tiedotteet

Ajankohtaista NYT tiedotteeseen on koottu epilepsiayhdistyksille ajankohtaisia tapahtumia, koulutuksia ja muita yhdistykselle tärkeitä asioita. Tiedote lähetetään sähköpostitse noin kerran kuukaudessa yhdistysten puheenjohtajille, varapuheenjohtajille ja sihteereille. Tiedotteet kannattaa jakaa eteenpäin esimerkiksi yhdistyksen hallituksessa. Voit lukea viimeisimmät tiedotteet myös tältä sivulta.

Ajankohtaista NYT 4/24

Mukavaa huhtikuun alkua! Ohessa ajankohtaisia asioita epilepsiayhdistyksille:

Liittokokous lauantaina 13.4 Scandic Park, Helsinki

Oletko tulossa liittokokoukseen? Ilmoittaudu mukaan viimeistään tänään 4.4. täältä. Järjestämme kokoushotellissa liittokokousetkot pe 12.4. klo 18–20. Tule tapaamaan muita vapaaehtoisia sekä liiton työntekijöitä. Paikalla myös Pieni ele ry:n toiminnanjohtaja Erika Mäntylä kertomassa kuulumisia pieni eleestä.

 

STEA-jäsenjärjestöavustuksen 2023 käytön selvittäminen

Selvityslomakkeen löydät täältä. Hakemukset liitteineen tulee toimittaa Epilepsialiittoon 15.4.2024 mennessä.

 

Helpotusta hallintoon, tukea toimintaan-info

 • 17.4. klo 17–18.30 Tule kuulemaan Epilepsialiiton palveluista ja tapahtumista, sekä vertaistuen monista mahdollisuuksista. Liity mukaan tästä linkistä

Vertaistukea ja tietoa verkkotapaamisista

Järjestämme kaikille avoimia ja maksuttomia teemallisia Teams-keskusteluja eri aiheista. Verkkotapaamiset löytyvät täältä, vinkkaa niistä jäsenillenne! Seuraava tapaaminen:

Kurssihaku 2024 on auki

Löydät kaikki vuoden 2024 kurssit täältä. Kerro kursseista jäsenillesi esimerkiksi jäsenkirjeessä. Tälle kurssille toivomme hakijoita:

 • Luonnosta voimaa -kurssi epilepsiaa sairastaville, työikäisille epilepsiaa sairastaville aikuisille ja läheisille. Verkkotapaaminen ti 11.6. Lähijakso ma-ke 17.6.–19.6. Liikuntakeskus Pajulahti, Nastola. Hae mukaan viimeistään 5.5.

 

Kesäkisat Raumalla la 8.6. klo 13–16 Otanlahden urheilukentällä

Tule mukaan kisailemaan vuoden hauskimpaan urheilutapahtumaan tai liity kannustusjoukkoihin! Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan 31.5. mennessä täältä. Kimppakyytejä kannattaa aloittaa suunnittelemaan hyvissä ajoin esim. toisen yhdistyksen kanssa.  


Mikäli et vielä kuulu sähköpostilistalle, voit tilata Ajankohtaista NYT-tiedotteen omaan sähköpostiisi täältä.
 

Ajankohtaista NYT -tiedote on koottu tulevia tapahtumia, koulutuksia ja muita yhdistykselle tärkeitä asioita. Kirje on lähetetty poiminnalla pj, varapj ja sihteeri, sekä kirjeen tilanneet henkilöt. Jaathan sähköpostia eteenpäin esim. yhdistyksen hallituksessa. Kaikki ajankohtaiset tiedot ja osallistumislinkit löytyvät myös www.epilepsia.fi/yhdistyspankki

 

Keväisin terveisin,

Järjestötiimi Aida, Tanja, Heli, Piritta ja Hanna-Reetta

Ajankohtaista NYT 3/2024 (5.3.2024)

Mukavaa alkavaa maaliskuuta! Ohessa ajankohtaisia asioita epilepsiayhdistyksille:

Yhdenvertaisuuskyselyn tulokset ja turvallisemman tilan periaatteet 6.3. klo 17-18.30.

Tule Teams linjalle kuulemaan viime syksyn yhdenvertaisuuskyselyn tuloksista ja turvallisemman tilan periaatteiden käyttöön ottamisesta yhdistyksissä. Liity mukaan tästä. Linjalla Epilepsialiitosta Virpi ja Piritta.

Liittokokoukseen valmistautuminen

Liittokokous pidetään la 13.4. Helsingissä Scandic ParkissaPe 12.4. järjestämme kokoushotellissa liittokokousetkot klo 18–20. Tule tapaamaan muita vapaaehtoisia sekä liiton työntekijöitä. Paikalla myös Pieni ele ry:n toiminnanjohtaja Erika Mäntylä kertomassa kuulumisia pieni eleestä. Lisää tietoa liittokokoukseen valmistautumisesta täältä ja ilmoittaudu liittokokoukseen ja etkoille täältä.

Kaverikahviloihin koulutetaan kavereita

Kaverikahviloissa ohjaajan apuna voi olla vertaisina toimivia valmennettuja kavereita. Tälle vuodelle on suunnitteilla kaverivalmennus. Kaverivalmennus on lyhyt, yhden illan mittainen verkkovalmennus. Jos teillä yhdistyksessänne on tiedossa henkilöitä, jotka voisivat valmentautua Kaverikahvilaan ohjaajan avuksi, kiinnostuksen voi ilmoittaa yhteisövalmentaja Hanna-Reetalle: hanna-reetta.ruokamo@epilepsia.fi

Kirjoita juttu epilepsialehteen

Epilepsiayhdistyksillä on jatkossa mahdollisuus kirjoittaa lyhyt juttu Epilepsialehteen. Jutussa voi tuoda esiin esimerkiksi yhdistyksen kuulumisia. Lue lisää ja varaa yhdistyksellenne oma palstatila tämän vuoden lehdestä.

STEA-jäsenjärjestöavustuksen maksupäivät ja sopimuksen allekirjoittaminen

Vuoden 2024 avustukset on viimein maksettu avustuksen saajille, joten myös jäsenjärjestöavustukset on voitu maksaa epilepsiayhdistyksille. Ensimmäinen erä on maksussa 6.3. Seuraavat maksupäivät ovat 16.5., 12.8., 10.11. Sopimukset tulevat virallisille nimenkirjoittajille allekirjoitettavaksi lähiviikkoina toiveenne mukaisesti joko sähköisesti tai kirjeitse

Tietoa ja vertaistukea verkkotapaamisista

Seuraava teemallinen Teams-tapaaminen pidetään 8.4. klo 14-15.30. Aiheena Epilepsia ja aivovamma. Tule mukaan keskustelemaan, jos epilepsia on tullut elämääsi aivovamman seurauksena, ilmoittaudu mukaan. Kaikki Teams-keskustelut löytyvät täältä, vinkkaa niistä myös jäsenillenne!

Kurssihaku 2024 on auki

Löydät kaikki vuoden 2024 kurssit täältä. Kerro kursseista jäsenillesi esimerkiksi jäsenkirjeessä. Seuraava kurssi:

 • Luonnosta voimaa -kurssi epilepsiaa sairastaville, alle 30-vuotiaille nuorille aikuisille ja läheisille. Verkkotapaaminen ti 11.6. Lähijakso ma-ke 17.6.–19.6. Liikuntakeskus Pajulahti, Nastola. Hae mukaan viimeistään 5.5

Kesäkisat Raumalla la 8.6. klo 13–16 Otanlahden urheilukentällä

Tule mukaan kisailemaan vuoden hauskimpaan urheilutapahtumaan tai liity kannustusjoukkoihin! Kimppakyytejä kannattaa aloittaa suunnittelemaan hyvissä ajoin esim. toisen yhdistyksen kanssa. Lisätietoa myöhemmin kevään aikana!

Ajankohtaista NYT -kirjeeseen on koottu tulevia tapahtumia, koulutuksia ja muita yhdistykselle tärkeitä asioita. Kirje on lähetetty poiminnalla pj, varapj ja sihteeri, sekä kirjeen tilanneet henkilöt. Jaathan sähköpostia eteenpäin esim. yhdistyksen hallituksessa. Kaikki ajankohtaiset tiedot ja osallistumislinkit löytyvät myös www.epilepsia.fi/yhdistyspankki

Keväisin terveisin,

Järjestötiimi Aida, Tanja, Heli, Piritta ja Hanna-Reetta

Ajankohtaista NYT 2/2024 (5.2.2024)

Hyvää Runebergin päivää!

Epilepsiayhteisön vuodenkierto 2024

Yhdistyspankkiin on koottu tämän vuoden tärkeät tapahtumat ja päivämäärät: Katso tarkemmat ajankohdat vuosikellosta yhdistyspankista.

Kampanja 2024

Kansainvälistä epilepsiapäivää vietetään ma 12.2., jolloin Epilepsialiitto järjestää maksuttoman ja kaikille avoimen Puhutaan epilepsiasta -webinaarin klo 17–18.45. Katso ohjelma ja ilmoittaudu! Lisää tietoa kampanjasta voit lukea täältä.

Kirjoita juttu epilepsialehteen

Epilepsiayhdistyksillä on jatkossa mahdollisuus kirjoittaa lyhyt juttu Epilepsialehteen. Jutussa voi tuoda esiin esimerkiksi yhdistyksen kuulumisia. Lue lisää ja varaa yhdistyksellenne oma palstatila tämän vuoden lehdestä.

Nuorten Sohvanurkka tapaamiset keväällä 2024

Kokoontumiset Teamsissa kuun ensimmäinen tiistai klo 16.30–18. Mukaan ovat tervetulleet kaikki nuoret, joiden elämää epilepsia koskettaa. Lisätietoja ja osallistumislinkit löydät täältä. Vinkkaa näistä yhdistyksesi nuorille!

 • 6.2. Keskustellaan ADHDsta ja oppimisvaikeuksista. Mukana ADHD-liiton ADHOODS hankkeen työntekijät.
 • 5.3. Epilepsian omahoito, mitä se on ja miksi se on tärkeää? Mukana alustamassa ja keskustelemassa epilepsiahoitaja Minna Puumala.
 • 2.4. Epilepsiakoira Pätkä esittäytyy ja omistaja kertoo elämästä epilepsiakoiran kanssa.
 • 7.5. Pohditaan unelmia ja unelmointia.
 • 4.6. Oot yksi meistä – nuorten hankkeen työntekijät esittäytyy. Jutellaan nuorten toiminnoista ja kokemuksista.

Lasten vertais- ja vaikuttamisryhmä Epilepi

Epilepi on ala- ja yläkoululaisten epilepsiaa sairastavien lasten verkkoryhmä. Ryhmässä vaihdamme kuulumisia ja keskustelemme lapsia mietityttävistä asioista. Lapset pääsevät myös vaikuttamaan ajankohtaisiin asioihin. Ryhmään ei tarvitse ennakkoilmoittautua vaan mukaan voi tulla silloin kun itselle sopii.

Seuraava tapaaminen:

Tietoa ja vertaistukea verkkotapaamisista

Järjestämme teemallisia Teams-keskusteluja eri aiheesta läpi vuoden kaikille aiheesta kiinnostuneille. Vinkkaa keskusteluista myös jäsenillenne!

 • 29.2.2024 klo 17.30–19 Verkkotapaaminen vanhemmille, joiden lapsi on sairastunut epilepsiaan äskettäin. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

Yhdenvertaisuuskyselyn tulokset ja turvallisemman tilan periaatteet

 • Tule Teams linjalle kuulemaan viime syksyn kyselyn tuloksista ja turvallisemman tilan periaatteiden käyttöön ottamisesta yhdistyksissä 6.3. klo 17.00–18.00. Liity mukaan tästä. 

Kurssihaku 2024 on auki

Löydät kaikki kurssit täältä. Vinkkaa kursseista jäsenillesi esimerkiksi jäsenkirjeessä. Seuraava kurssi:

 • Voimaviikonloppu epilepsiaa sairastaville, joiden epilepsiatilanne on heikentynyt sekä heidän läheisilleen: verkkotapaaminen ke 3.4 ja lähijakso pe-su 12.–14.4., Lahti. Hae mukaan viimeistään 10.3.

Kesäkisat Raumalla la 8.6. Otanlahden urheilukentällä

Tule mukaan kisailemaan vuoden hauskimpaan urheilutapahtumaan tai liity kannustusjoukkoihin! Kimppakyytejä kannattaa aloittaa suunnittelemaan hyvissä ajoin esim. toisen yhdistyksen kanssa. Lisätietoa kevään kuluessa.

 

Ajankohtaista NYT -kirjeeseen on koottu tulevia tapahtumia, koulutuksia ja muita yhdistykselle tärkeitä asioita. Kirje on lähetetty poiminnalla pj, varapj ja sihteeri, sekä kirjeen tilanneet henkilöt. Jaathan sähköpostia eteenpäin esim. yhdistyksen hallituksessa. Kaikki ajankohtaiset tiedot ja osallistumislinkit löytyvät myös www.epilepsia.fi/yhdistyspankki

Iloitaan pian lähestyvästä laskiaisesta ja nautitaan talvisesta helmikuusta!

Ystävällisin terveisin

Järjestötiimi Aida, Tanja, Heli, Piritta ja Hanna-Reetta

Kysy lisää!

Aida Mikkola

Tuen vapaaehtoistoimintaa ja koordinoin vertaistukitoimintaa. Vastaan nuorten toiminnasta. 

Mitä mieltä olet sivun sisällöstä?